Dva meseca pred smrt OTKRIVENO! Saradnik u UBISTVU Đinđića progovorio o TAJNI koju čuva hrvatski MUP

Vukojević je na sastanku ispričao da je imao hrvatski pasoš jer je rođen u Novoj Gradiški

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/ ERWIN ELSNER / AFP /, Privatna arhiva

Zoran Vukojević Vuk (42), svedok-saradnik u procesu za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića i zločine „zemunskog klana”, poverio se dva meseca pre smrti nekadašnjem visokom državnom funkcioneru da je na njegovo ime u švajcarskim bankama Dušan Spasojević Šiptar ostavio milione evra, saznaje ekskluzivno Objektiv.

On je tada otkrio i da je posedovao hrvatski pasoš, koji je Spasojević koristio za razne poslove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Vukojević je na sastanku ispričao da je imao hrvatski pasoš jer je rođen u Novoj Gradiški, ali da je u njemu bila Spasojevićeva slika. Sa tim pasošem Dušan Spasojević je nesmetano putovao i u Švajcarsku, gde je ostavio milione evra na Vukojevićevo ime – otkriva naš sagovornik i prenosi Vukojevićeve reči:

Foto: Danica Ćuruvija

– Duća mi je jednom prilikom, kada se vratio s puta, u šali rekao: „Kume, nisi ni svestan da si najbogatiji čovek u Srbiji!”

POLITIČARU NOSIO NOVAC

Vukojević je ovom funkcioneru, sa kojim se tajno sastao na proleće 2006. godine u jednom restoranu u Zemunu, poverio i da je za račun Spasojevića potkupljivao mnoge, uključujući uticajne ljude iz tadašnjeg režima, ali i opozicije. – Ispričao nam je i da je jedne noći po nalogu Spasojevića odneo pozamašnu sumu novca političaru starije generacije. Nisam mu tada poverovao, pa sam ga pitao gde je tačno i kad odneo. Kasnijom proverom je utvrđeno da je taj političar zaista te večeri bio na toj lokaciji van Beograda… Inače, Spasojević je imao milione evra, a kod Vukojevića je samo stajala kasa za hitne potrebe, u kojoj nikad nije bilo više od nekoliko desetina hiljada – otkriva sagovornik Objektiva.

NAJZNAČAJNIJI SVEDOK

Dušan Spasojević i Mile Luković Kum ubijeni su u martu 2003, a Vukojević je likvidiran 3. juna 2006. godine.

– To znači da su Spasojevićevi milioni zarobljeni u švajcarskim bankama i pitanje je ko može da ih podigne. Podatke o tome gde je i kada Spasojević putovao s tim pasošem verovatno ima MUP Hrvatske, koji je i izdao ovaj pasoš. Takođe, Hrvati bi verovatno najlakše mogli da uđu u trag ovim parama u Švajcarskoj – napominje naš izvor.

Piše: DANICA ĆURUVIJA

Ostatak ove priče čitajte u sutrašnjem štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar