Sautgejt i njegovo prokletstvo penala: 1996. promašio ključni, sad je on krivac za poraz od Italije!

Sam selektor je preuzeo odgovornost na sebe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: David Klein / PA Images / Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt rekao je da je on izabrao koji će igrači šutirati penale u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije i da je sva odgovornost za poraz na njemu.

– Sve je na meni. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni – rekao je Sautgejt posle finala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Fudbalska reprezentacija Engleske nije uspela sinoć da osvoji prvu veliku titulu posle 55 godina, pošto je u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju izgubila od Italije posle penala.

Sautgejt se odmah posle utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača penala, a posebno odluke da penal u petoj seriji šutira 19-godišnji Bukajo Saka.

– Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je neverovatan turnir i postao je zvezda. I dalje će biti zvezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo – rekao je selektor Engleske.

Pored izbora Sake za poslednjeg izvođača, analiziraće se i odluka Sautgejta da šutiraju Markus Rašford i DŽejdon Sančo koje je uveo u igru u 120. minutu.

– Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušli u igru neposredno pre penala. Pratili smo ono što su radili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu. To je proces koji nam je uspeo u Rusiji (na Svetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to baš nije uspelo – rekao je Sautgejt.

On je istakao da je njegova ekipa dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici posle poraza bila bolna.

– Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Nijednog igrača ne mogu da optužim… Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njima. U svlačionici je bilo veoma bolno – rekao je Sautgejt.

– Morate da osetite razočarenje jer su prilike za osvajanje trofeja veoma retke. Ali, kada razmislite o onome što su uradili, trebalo bi da budu veoma ponosni na sebe – zaključio je selektor “gordog albiona”.

Podsetimo se i toga kako je Sautgejt 1996. godine promašio odlučujući penal, na istom ovom stadionu, kada su Nemci ušli u finale, umesto domaćina Engleza.

BONUS VIDEO: 

Manćini plakao posle osvajanja Evropskog prvenstva: Kad sam video momke, morao sam (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar