Srpska pravoslavna crkva je NEUNIŠTIVA: Andrija Mandić o Temeljnom ugovoru

On je podsetio da je DF i ranije upozoravao da crnogorska vlada i Krivokapić nikada neće potpisati sporazum

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je iz medija saznao da navodno postoji neka vrsta novog Temeljnog ugovora, koji je ponuđen Srpskoj pravoslavnoj crkvi i značajno se razlikuje od sporazuma koji su ranije usaglasili Vlada Crne Gore i SPC.

Mandić je rekao da je uveren da će “doći neka nova vlada koja neće pobeći od obaveze da dogovoreni sporazum potpiše”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Imali smo zaokružen i kompletan tekst Temeljnog sporazuma koji je (premijer Crne Gore) Zdravko Krivokapić odbio da potpiše u Patrijaršiji u vreme zasedanja Svetog arhijerejskog sabora. Sada postoji informacija, a ako to nije tačno neko će demantovati, da je Krivokapić predložio neku vrstu novog temeljnog sporazuma, koji bi on potpisao sa SPC i koji se značajno razlikuje u odnosu na onaj usaglašeni tekst – rekao je Mandić za TV Pink.

On je podsetio da je DF i ranije upozoravao da crnogorska vlada i Krivokapić nikada neće potpisati sporazum koji je usaglašen, ako ga nisu potpisali onda u Patrijaršiji SPC.

– SPC je delovala na ovim prostorima i u vreme Otomanske okupacije, ona je neuništiva i to da li će neki slučajni Zdravko Krivokapić, koji je sticajem okolnosti postao predsednik vlade potpisati sporazum ili neće, manje je važno. Crkva će i bez tog sporazuma funkcionisati – poručio je Mandić.

Na pitanje koga je Krivokapić konsultovao kada, kako je konstatovano, niko ne zna šta se nalazi u tekstu navodnog novog Temeljnog ugovora, Mandić je rekao da Krivokapić parlamentarnu većinu, a posebno njen deo koji čini dve trećine, ništa nije konsultovao otkako su završeni izbori.

On je za Krivokapića rekao da nema demokratske osobine i da sam donosi odluke, a da se posle, kako je naveo, čudi što te odluke neće da podrže oni s kojima se ni oko čega nije konsultovao.

– Mi smo na takvo ponašanje odgovorili onako kako se odgovara u demokratskim zemljama – otkazali smo podšku vladi i spremni smo da sa ostatkom parlamentarne većine biramo novu vladu -poručio je Mandić.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar