Napreduju radovi na gradilištima EPS-a: Nema letnje pauze za investicije

Radovi se trenutno izvode na 12 celina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPS

Investicioni projekti u „Elektroprivredi Srbije“ napreduju veoma dobrim tempom i na gradilištima nema letnje pauze i predaha. Najveći poslovi odvijaju se na lokacijama za izgradnju bloka B3 u Termoelektrani „Kostolac B3“ i postrojenja za odsumporavanje u Termoelektrani „Nikola Tesla A“.

Posle više od tri decenije u Kostolcu će biti izgrađen blok B3 od 350 megavata i biće to nova, veoma značajna snaga za EPS i elektroenergetski sistem Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Radovi se trenutno izvode na 12 celina za koje je dobijena građevinska dozvola, izrada i isporuka opreme je intenzivirana, kao i izvođenje radova – kaže Vladimir Marković, pomoćnik direktora „Elektroprivrede Srbije“ i direktor Sektora za klјučne investicione projekte. – U toku je isporuka generatora, a u septembru i oktobru očekuje se isporuka turbine, čelične konstrukcije i delova kotlovskog postrojenja.

Na gradilištu bloka B3 u Kostolcu trenutno je angažovano oko 380 kineskih i domaćih radnika, a ukupno gledano urađeno je više od pola posla. Najviše je urađeno u delu projektovanja gde je stepen realizacije 85 odsto, u segmentu proizvodnje i isporuke opreme je skoro 70 odsto, dok je najviše posla preostalo u izvođenju radova.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar