Ako niste ljubitelj čokolade, onda će vam se sladoled od vanile sigurno dopasti.
Ništa tako dobro ne može da zasladi i da osveži kao pravi domaći sladoled.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Pored mnoštva kupovnih, veštačkih ukusa, boja i dodataka, onaj koji sami spremite najkvalitetnijih namirnica neuporedivo je ukusniji.
Sastojci:
2,5 cl mleka
2,5 dl slatke pavlake
štapić vanile
6 žumanaca
125 gr šećera
Priprema:
Staviti u posudu mleko i slatku pavlaku i dodati štapić vanile. Zagrejati da provri, pa skloniti sa ringle i ostaviti 10 minuta. Umutiti penasto žumanca i šećer, dok smesa ne pobeli, pa zatim pažljivo sipati u vruće mleko. Vratiti na ringlu i zagrevati ponovo na laganoj vatri dok ne počnu da se pojavljuju mehurići, još oko 10 – 15 minuta.
Da biste proverili da li je gustina odgovarajuća, povucite prstom po spoljnoj strani drvene varjače koju ste provukli kroz smesu, ako ostane čista linija, možete skloniti sa ringle. Smesu sipati u metalnu modlu za sladoled i ostaviti neko vreme na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa staviti zatim u zamrzivač.
Možete pokriti folijom ili masnim papirom da se ne bi stvorili kristalići leda. Posle dva sata, smesu izvaditi iz zamrzivača i promečati, pa vratiti nazad na hlađenje.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)