Objektiv intervju – Jasna Šekarić: Vraćamo se sa medaljama! (VIDEO)

Ovu i mnoge druge zanimljive priče možete pronaći u štampanom izdanju Objektiva za četvrtak 8. jul

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/Peter Kneffel

Ostalo je samo 15 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju.

Trenutno se 85 srpskih sportista izborilo za vrednu vizu koja garantuje učešće u prestonici Japana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada gledamo države bivše Jugoslavije ‒ oduvali smo konkurenciju! Da košarkaši nisu omanuli protiv Italije, bili bismo blizu broja 100, ali ni ovo nije loš učinak. Posebno kada imamo u vidu da će Hrvatska put Azije poslati 58 predstavnika, Slovenija 47, Crna Gora 31, Severna Makedonija šest, a Bosna i Hercegovina svega pet. Legendarna olimpijka i petostruka osvajačica medalja Jasna Šekarić otkrila je u razgovoru za Objektiv da je presrećna zbog svake ispunjene norme.

Teško je prognozirati

‒ Iskreno, nisam uopšte razmišljala o određenom broju. Pre svega, zbog uslova u kojima se pripremaju i šta se sve događalo u ovoj pandemiji koronavirusa u poslednjih godinu i po dana. Jednostavno, nije se znalo da li će i kako sport funkcionisati. Sve je uspeh, praktično svaka brojka ‒ istakla je Jasna Šekarić.

Nije želela previše da se bavi prognozama oko potencijalnog broja osvojenih odličja. Međutim, nema dilemu da će nacija imati priliku da se raduje.

‒ Jedino ne sumnjam da ćemo se vratiti sa medaljama. Ipak, niko ne može da prognozira sa koliko. Često sam bila svedok kada su se u streljačkim takmičenjima događala pojedina iznenađenja. Iza sportista je zaista preduga pauza, neko može da plati danak, dok će drugima sve to ići naruku. A videćemo ko će uspeti u tome.

Moja deca

Prethodno su Igre bile otkazane tokom leta 2020. godine i već dugo traje organizaciona drama. Stanovnici Japana su se bunili, pisali peticije, mada bi i čuveni Pjer de Kuberten, inače, „otac modernog olimpizma”, bio zadovoljan održavanjem.

‒ Sigurno je da će nama ispred televizora da bude mnogo lakše nego samim učesnicima. Čula sam kakve ih mere čekaju i biće im poprilično teško. Naravno da postoje određena ograničenja, pravila koja će morati da se poštuju, pošto nema ni slobodnog kretanja. Na veliku žalost je tako, ali nadam se da će u budućnosti sve da bude znatno drugačije.

Foto: Srđan Stevanović

Zna Šekarićeva koliko je truda neophodno kako bi se overila karta za najveće takmičenje na svetu. Štaviše, može da se pohvali da je sedam puta bila deo ekspedicije.

‒ Teško je odvojiti najdražu medalju, jer su sve to moja deca. Generalno, za sportiste je svaka medalja podjednako važna. Olimpijske igre su kruna koju svaki učesnik želi da stavi na glavu. Neverovatan je osećaj, iako uvek ima velikog pritiska. Međutim, značaj takvog događaja čini ga najdražim ‒ zaključila je Jasna Šekarić.

Piše: Uroš Selenić

Ovu i mnoge druge zanimljive priče možete pronaći u štampanom izdanju Objektiva za četvrtak 8. jul.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar