Brnabić: Investicije poput MTU i beogradskog aerodroma MENJAJU Srbiju i vode nas u budućnost

Ona je najavila da će u narednom periodu biti otvorene ili položen kamen temeljac za još neke investicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Investicije poput nemačkog MTU, koji je pre nekoliko dana počeo da gradi fabriku u našoj zemlji, menjaju Srbiju i najbolja su referenca da da dođu i drugi investitori, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

– Investicije kao što je MTU menjaju Srbiju, vode nas u budućnost i presrećna sam zbog toga što je ta kompanija došla kod nas. To je bio istorijski dan, i većina nas ne može ni da shvati koliko je Srbija drugačija zemlja i koliko se tog dana sve u Srbiji promenilo – rekla je Brnabić novinarima na aerodromu “Nikola Tesla”, gde su predstavljeni radovi na izgradnji novog terminala i kvalitet aerodromskih usluga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je rekla, investicije poput MTU, ali i beogradskog aerodroma stavljaju Srbiju na mapu zemalja sa visoko kvalifikovanom radnom snagom, sa jakim univerzitetima, u koje stranci dolaze da žive i rade.

– To je najbolja referenca da i drugi investitori dolaze u Srbiju, kao što je i ovo što se danas obeležava na aerodromu govori kako se Srbija razvija. Ovaj dan je važan. Sve to govori da je Srbija drugačija zemlja nego pre samo sedam-osam godina – istakla je premijerka.

Ona je najavila da će u narednom periodu biti otvorene ili položen kamen temeljac za još neke investicije.

– I ovaj obim vazdušnog saobraćaja, činjenica da se brže oporavljamo u poređenju sa svim ostalim evropskim aerodromima, sve govori, kakva zemlja postajemo – rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar