Želite da zadržite preplanuli TEN? Ispoštujte ova zlatna PRAVILA

Uglavnom se služimo metodama koje baš i nisu efikasne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/diana_mironenko

Na odmoru uglavnom pocrnimo.

Ali naša koža dobije i poseban sjaj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A pošto takav izgled želimo što duže da zadržimo, koristimo se raznim trikovima.

I oni nekada i ne budu efikasni.

Preplanula koža, nakon izlaganja suncu, aktivira pigment boje u epidermalnom (spoljnom) sloju kože, pa preplanuli ten traje između šest i deset dana. Međutim, postoji nekoliko rešenja, pomoću kojih ćete moći malo duže da ga zadržite.

Pijte dovoljno vode
Čak kad i niste više na vrućini od 35 stepeni ne preskačite vodu. Redovna hidratacija može da produžiti životni vek ćelija na koži, čak i onih preplanulih. Dinja, krastavac i celer imaju visok procenat vode u sebi, pa čine idealnu letnu kombinaciju za vašu kožu i telo.

Foto: Anna Omelchenko / Panthermedia / Profimedia

Hladan tuš
Topla voda može da dehidrira vašu kožu, pa će ona biti sklonija da se oguli. Tuširanjem hladnom vodom i korišćenjem hidratantnih ulja za tuširanje, boja će se duže održati na koži.

Obratite pažnju na ishranu
U svoju svakodnevnu ishranu uključite mleko, jaja, spanać, šargarepu, kajsije i žuto i crveno povrće. Popijte sok od šargarepe svakog jutra, a kada dođe jesen, možete da uključite i tikvu u ishranu.

Foto: Printscreen/Youtube/Jasmynn Ive

Piling
Iako piling izgleda kao poslednja stvar koju želite da uradite nakon što dobijete preplanuli ten, važno je da barem jednom nedeljno očistite kožu od nečistoće.

Masaža čokoladom
Da bi vaša boja duže trajala, spremite masku za kožu od prirodnih sastojaka. Na lice stavite masku od paradajza, mleka i maslinovog ulja, a na telo možete da stavljate talog od kafe i čokoladu. Nakon 15 minuta isperite lice i telo.

Foto/Pixabay.com

Ulja za negu kože
Minimalno jednom nedeljno lice i telo namažite maslinovim, arganovim ili bademovim uljem. Osim što ćete ovako negovati kožu, ujedno ćete je omekšati i učiniti je elastičnijom, to će svakako pomoći da ten na vašoj koži bude dugotrajniji.

Nosite svetlu odeću
Za kraj, dokazani i provereni trik za što bolju naglašenost preplanulog tena: nosite svetlu odeću. “Oversized” bela košulja, bronzer na licu i crveni ruž na usnama je dobitna kombinacija za bolje raspoloženje i nepogrešiv stil.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Azra.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar