Mora da bude odlučan, ali i PAŽLJIV: 10 stvari koje pokazuju da će vaš suprug biti DOBAR otac

I vaše i njegove osobine su važne kad je u pitanju osnivanje porodice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ prostooleh

Ako već duže vreme imate partnera i planirate da uskoro zasnujete porodicu, verovatno ste se bar jednom zapitali da će on biti dobar otac vašoj deci.

To možete jednostavno uočiti na osnovu njegovih osobina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Činjenica je da se ljudi menjaju vremenom, ali ako je on pažljiv prema vama i brine se oko vas, nema sumnje da će biti dobar tata.

Postoji nekoliko karakteristika koje pokazuju da li je vaš suprug dobar “materijal” za tatu.

1. Obavlja kućne poslove

Ovde se ne podrazumeva da vaš suprug sve kućne poslove preuzme na sebe, ali se podrazumeva da u njima aktivno učestvuje. Ako pokazuje volju da sa vama deli obaveze, od spremanja hrane do brisanja prašine, to je svakako dobar znak.

Foto: Freepik/freepik

2. Funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, bitno je da budete jedno pored drugog jer je ponekad veoma teško istrpeti pritisak. Muškarac koji je snalažljiv pod pritiskom će verovatno moći da umiri bebu kada zaplače u tri sata ujutru.

3. Brine se o vašim potrebama

Ako se brine o vama, to je znak da nije sebičan i da će dati sve od sebe da bi se dobro brinuo i o vašoj deci. Naravno, ne treba da tražite od njega da ispunjava vaše neostvarene želje, ali je i te kako bitno da vodi računa i o vašim potrebama.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

4. Odgovoran je

Obratite pažnju na njegovo ponašanje – ako je jedan od onih muškaraca koji uredno plaćaju svoje račune, razmišlja o tome da li je poneo sve što mu je potrebno za predstojeće putovanje i slično, to znači da je odgovoran i da će biti takav i prema vašoj deci.

5. Ima kućnog ljubimca

Možda vam ovo zvuči suludo, ali muškarac koji ima kućnog ljubimca je naučio da ne može da brine samo o svojim potrebama, već i o tuđim. Veoma je važno da bude svestan da će od sad život deliti sa drugim osobama, uključujući i vašu decu.

šta poneti na more
Foto: Shutterstock

6. Zabavan je

Ako delite smisao za humor i on zna da vas nasmeje onda kad vam nije ni do čega, to znači da će biti brižan i zabavan tata, ali i da će svojim komentarima i ponašanjem znati da vam ulepša dan.

7. Odlučan je

Svakoj ženi treba samouveren i odlučan muškarac koji će joj pomagati da zajednički donose odluke. Kad budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv nećete morati da zovete na svaka dva minuta da mu objasnite kako se menjaju pelene i slično.

Foto: Freepik/gpointstudio

8. Ponekad vam se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Ponekad ne shvatamo da grešimo po pitanju nekih stavova, pa je bitno da pored nas postoji neko ko će nas “spustiti na zemlju”. Ovakvo ponašanje će mu svakako biti od velikog značaja prilikom odgajanja dece, pogotovo u pubertetu.

9. Osećajan je

Ako je spreman da pomogne drugim ljudima i brine o tome da ne povredi druge ljude, možete biti sigurni u tome da će vašu decu naučiti pravim vrednostima, a to je svakako najbitnije.

Foto: Freepik/ freepic.diller

10. Želi da bude dobar tata

Veoma je važno, na kraju, da on želi da bude dobar otac svojoj deci. U početku će mu možda biti teško da se snađe u roditeljskoj ulozi, ali dajte mu vremena da se prilagodi promenama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar