Ovo je Hrvat Alija koji je UBIO dete (2): MONSTRUM nije mogao da sluša plač, pa ga je GRIZAO do smrti

Kazna doživotnog zatvora uključuje i samicu od devet meseci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

U Milanu je zbog svirepog ubistva dvogodišnjeg sina na doživotni zatvor osuđen Alija Hrustić, koji nije mogao da izdrži plač deteta, pa je na njemu gasio cigarete i grizao ga. Hrustić je ubio svog sina u stanu u San Siru u maju 2019. godine, što je nakon hapšenja i priznao policiji. Šef lokalne policije kazao je tada za Il Mesađero kako im je Hrustić rekao da nije mogao da zaspi, pa je konzumirao hašiš, i onda u naletu besa pretukao dete do smrti.

– Nije mogao da precizira šta ga je tačno dovelo do toga, šta mu je bilo u glavi – dodao je šef policije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PROTERAN IZ ZEMLJE

Još uvek nepravosnažnu sankciju izreklo mu je sudsko veće prvostepenog suda u Milanu, uvaživši visinu predložene kazne tužilaštva, a ujedno će po odluci suda biti i proteran iz zemlje kada se za to, u dogovoru s Hrvatskom, čiji je državljanin, steknu svi uslovi. S obzirom na mučenje, reč je o prvom takvom slučaju u Italiji iz domena porodičnog nasilja, a na visinu kazne, prema pisanju italijanskih medija, nije ni trepnuo.

Italijanski mediji su nakon ubistva pisali da je dečakovo telo bilo jako izudarano, a obdukcija je pokazala da je dvogodišnjak imao modrice na licu, trupu i donjim udovima, nekoliko preloma, ugrize, opekotine od cigareta i prelome u području glave. Kazna doživotnog zatvora na koju je 26-godišnji otac osuđen uključuje i samicu u trajanju od devet meseci.

Fotografija koju je Hrvat objavio na Fejsbuku Foto: Facebook

– Svakako sam očekivao veliku kaznu, ali ne i doživotnu. Ovo je u svakom slučaju stravična tragedija”, rekao je njegov advokat Đuzepe de Lala, koji je već najavio žalbu. „Mislim da nikad nismo potcenili ozbiljnost incidenta, ali iskreno, nisam očekivao da će biti osuđen za mučenje, što se navodi u presudi. Zato nisam očekivao doživotnu kaznu. Čini se neverovatnim, ali nadao sam se kazni od 30 godina, koju bih smatrao relevantnijom za dela koja se nalaze u presudi, a ne u novinskim člancima, koji često nisu bili verodostojni – rekao je de Lala.

Piše: Filip Radojčić

Nastavak ove i još mnogo interesantnih tema pročitajte u sutrašnjem izdanju štampanog Objektiva. 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar