Prodaje se STAN Bate Živojinovića na Vračaru za 240.000 evra, a evo ko može živeti u njemu

Ovaj salonac vodi se kao visoko prizemlje, ali nije kompletno uknjižen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock

Stan Velimira Bate Živojinovića od 102 metara kvadratnih u Požarevačkoj ulici u Beogradu je na prodaju. Njegovi naslednici su posao prepustili agenciji za nekretnine, a cena je, kako stoji u oglasu, 240.000 evra.

Nekretnina se nalazi u predratnoj mirnoj zgradi na granici između Vračara i Zvezdare. Ovaj salonac koji je pripadao slavnom glumcu i njegovoj supruzi Luli, koja je preminula 2019, tri godine nakon glumčeve smrti, vodi se kao visoko prizemlje, ali nije kompletno uknjižen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u papirima nedostaje 30 kvadrata i navedeno je da je uknjiženo 76 metara kvadratnih, jer se pre nije bodovala devojačka soba zato što je zgrada iz stare Kraljevine Jugoslavije. Nekadašnji životni prostor čuvenog glumca ima dva ulaza, veliki dnevni boravak, tri spavaće sobe, kuhinju sa trpezarijom, kao i toalet sa tuš kabinom. Uz nekretninu ide i podrum koji se nalazi odmah ispod stana i ima prozore ka ulici, pa može da poluži kao magacinski prostor. Stan je kompletno adaptiran po visokim standardima, kvalitetnim materijalima i modernim završenim radovima od strane licenciranih inženjera koji rade revitalizacije kulturnih spomenika grada Beograda.

Batini naslednici koji i prodaju nekretninu su prijateljima rekli i da je pod od hrastovog parketa sa debelim parket lajsnama, te da je keramika španska, a kamen kojim su pojedini zidovi dekorisani italijanski. Takođe postoji dnevna i noćna rasveta, murano stakla, kao i tapete sa Svarovski kristalima. Stan je namenjen za stanovanje, ali i za poslovanje neke mirne delatnosti, jer je godinama u zakupu bilo predstavništvo, a sada se prodaje isključivo odabranoj klijenteli.

Drugi stan Spomen ploča u Mileševskoj

Bata Živojinović je imao nekoliko nekretnina u Beogradu. Jedna od njih nalazi se u Mileševskoj ulici gde je nakon njegove smrti postavljena spomen ploča. U toj nekretnini boravi njegova rođaka koja čuva i održava domaćinstvo, ali i brine o uspomenama koje je Bata ostavio iza sebe.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar