OBJEKTIV INTERVJU – Vlade Đurović: Idemo na Olimpijske igre! Evo ko će zameniti Jokića

Ovu i mnoge druge zanimljive teme možete pronaći u štampanom izdanju Objektiva za petak 2. jul

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Srbija se mučila, ali dobila je Filipine.

Ipak, u pitanju je Pirova pobeda, jer se na ovom meču povredio plejmejker „orlova” Stefan Jović, koji će zbog rupture mišića na listu propustiti ostatak kvalifikacionog turnira i najvažnije mečeve na kojima četa Igora Kokoškova traži vizu za Tokio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Već u subotu od 16 časova na programu je polufinale kvalifikacionog turnira, u kom će Srbija snage odmeriti sa Portorikom, koji je odigran sinoć. Legendarni trener Vlade Đurović ističe da ima rešenja za ovaj problem i da će se „orlovi“ izboriti za plasman u Tokio.

– Povreda Jovića došla je u nezgodnom trenutku i sada će Teodosić i Micić morati da preuzmu njegove minute. Milosavljević i Anđušić nisu baš plejmejkeri, Avramović je tu, ali mislim da će ipak teret pasti na najiskusnije – rekao je Đurović, a zatim nastavio:

– Otići ćemo na Olimpijske igre. Jesmo se mučili protiv Dominikane i Filipina, ali to nije prava slika. Nije mi se dopala igra, delovalo je da smo igrali sa pola snage, i sada će morati ozbiljnije. Svaki igrač nam je potreban na maksimalnom nivou. Sezona je bila duga i mnogi su zasićeni i umorni, Teo je došao direkt sa finala italijanske lige, tako da razumem slabije partije. Bićemo pravi kada bude trebalo i obezbedićemo vizu za Tokio.

Na Olimpijskim igrama čeka nas još teži zadatak, i to bez najkorisnijeg igrača NBA lige Nikole Jokića.

– Razumem Jokića, iako je sve moglo lepo da se organizuje. Odigrao je sve utakmice za Denver, puno minuta je proveo na terenu, ali mogao je da ne igra kvalifikacioni turnir, da se odmori i krene u Tokio. Veliko opravdanje mu je i supruga, koja treba da se porodi, i osuđujem svakog ko ga napada da zbog odbijanja reprezentacije nije Srbin. Pokazao je i dokazao da je veliki Srbin i puno je doneo našoj zemlji. Ubeđen sam da su mu i u klubu rekli da se odmori što više može.

Pitanje koje se samo nameće je – ko će i na koji način zameniti Jokića?

– Petrušev može da iskoči u prvi plan i već je iskočio, potvrdio je da je NBA potencijal. Marjanović je potcenjen, nije mnogo igrao gotovo ni u jednom klubu u kom je bio, ali svuda je dao veliki doprinos rezultatima. I sada u Dalasu i nekada u evropskim klubovima, odlično koristi minute na terenu. Biće problem i potencijalni izostanak Bogdanovića – kako vreme prolazi, sve su manje šanse da krene za Tokio. Da smo kompletni, bili bismo među favoritima za medalju, ovako ćemo morati mnogo dobro da odigramo za neki veći uspeh – istakao je Vlade Đurović.

Košarkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i snovi o još jednoj medalji, ovog puta na Olimpijskim igrama, postali su sve realniji.

– Veliki uspeh napravile su naše košarkašice, svaka čast Marini i devojkama! Nekad ideš lakšim putem do zlata, mi smo ovog puta išli najtežim mogućim. Posle Španije, izbacile su Belgiju, pa Francusku, sve neverovatne reprezentacije. Olimpijske igre su dosta kvalitetnije nego Evropsko prvenstvo, tu je Amerika, Australija… Ipak, mislim da naše lavice nisu rekle poslednju reč – smatra Đurović.

Veoma zanimljiv meč na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre odigran je u Splitu gde su Brazilci predvođeni Acom Petrovićem demolirali Hrvatsku sa 94:67. Hrvati su izviždani, ali su popravili utisak protiv Tunisa. Ipak, teško će do vize za Tokio.

– Nema Hrvatska mnogo mogućnosti. Imaju Bogdanovića koji igra odlično, ali pored njega nije to previše jaka ekipa. Aco Petrović ih je taktički pročitao i u izjavama za hrvatske medije istakao je da veruje da su Brazilci dosta jači. To je i dokazao na terenu, biće zanimljivo videti ko će osigurati vizu za Tokio – zaključio je Vlade Đurović.

Piše: Žarko Sokić

Ovu i mnoge druge zanimljive teme možete pronaći u štampanom izdanju Objektiva za petak 2. jul.

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar