Postao medicinski FENOMEN zbog povrede tokom odnosa: On je prvi kome se ovo dogodilo – lekari u ČUDU

Stručnjaci su istakli da se ovakve povrede najčešće dešavaju muškarcima starijim od 40 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/beststudio

Povrede tokom seksa se dešavaju i možda su češće nego što se misli, ali jedan Britanac doživeo je nešto zaista nesvakidašnje i postao medicinski fenomen. Prema pisanju tamošnjih medija, on je prvi koji je doživeo vertikalnu frakturu peni*a tokom odnosa, ali srećom, uspeo je da se oporavi u potpunosti.

Fraktura penisa je zapravo rascep zaštitne membrane koja okružuje erektilno tkivo u koje se sliva krv u pe*is. Osećaj je, kažu stručnjaci, sličan osećaju polomljene kosti jer se većina takvih povreda dešava tokom seksa, kada je polni organ u punoj erekciji, pa se prekomerno savije i pukne pod pritiskom, nakon čega počinje da curi krv.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gotovo uvek je ova povreda praćena i glasnim zvukom pucanja, kao i otokom i masnicama, a uzrokuje je i momentalno gubljenje erekcije. Stručnjaci kažu da ova povreda nije česta, ali je moguće i da muškarci zapravo ne odlaze kod lekara zbog osećaja stida.

Elem, urolog koji je objavio studiju u naučnom časopisu BMJ Case Reports, tvrdi da je ovog pouta povreda bila drugačija od uobičajenih – 40-godišnjem muškarcu to se takođe desilo tokom seksa, ali uobičajeni simptomi su izostali. On nije čuo zvuk pucanja, otok je bio mali i nije odmah izgubio erekciju.

Lekari su ipak odlučili da snime njegov polni organ magnentom rezonancom i tako su uočili vertikalno puknuće dugo tri centimetra, što je krajnje neobično jer su povrede obično horizontalne.

U studiji koju je urolog objavio u stručnom časopisu piše da je to prva ovakva povreda zabeležena u medicini i da, iako može biti posledica, u ovom slučaju je operacija zaustavila krvarenje i muškarac se uspešno oporavio. Štaviše, muškarac se već šest meseci kasnije vratio uobičajenim seksualnim aktivnostima.

Stručnjaci su istakli da se ovakve povrede najčešće dešavaju muškarcima starijim od 40 godina, i to tokom seksa u “psećoj” pozi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar