Tramp se pojavio u javnosti: Drugi put pred kamerama od kako je Bajden predsednik (VIDEO)

Bajden je zaustavio izgradnju Trampovog potpisanog graničnog zaleđa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Bivši američki predsednik Donald Tramp posetio je danas granicu SAD-a i Meksika u toku talasa republikanskih napada na predsednika Džoa Bajdena zbog porasta migranata uhvaćenih u SAD.

Ovo je drugo javno pojavljivanje Trampa od kako je napustio Belu kuću u januaru kada je izgubio na izborima od Džoa Bajdena. Od kako je preuzeo dužnost pre pet meseci, Džo Bajden je preokrenuo mnoge Trampove restriktivne politike i obećao narodu humaniji sistem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bajden je zaustavio izgradnju Trampovog potpisanog graničnog zaleđa i okončao program koji je prisilio desetine hiljada migranata da čekaju u Meksiku dok se ne reše američki slučajevi azila prvo.

Hapšenja na jugozapadnoj granici porasla su na najviši mesečni nivo u poslednje dve decenije što je podstaklo republikance da pokažu svoje nezadovoljstvo predsedniku.

Zvaničnici Bele kuće kažu da su siromaštvo, kriminal, korupcija i klimatske promene odveli migrante na sever iz delova centralne Amerike. Više od 270.000 migranata prikupljeno je u sektoru Rio Grande Vali, američke granične patrole, što čini ovo mesto daleko najprometnijim delom jugozapadne granice.

Potpredsednica Kamala Haris kojoj je Bajden dao zadatak rešavanja osnovnih migracionih problema iz Centralne Amerike u Sjedinjene Države, posetila je petak američko-meksičku granicu u blizini El Pasa, nakon što je optužena za nemarstvo od strane republikanaca.

Harisova je pozvala zvaničnike da se usresrede na praktična rešenja prilikom posete granici rekavši da ovo pitanje migracije se ne može svesti na političko pitanje i da se radi o deci, porodicama i patnji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar