Nove lepe vesti: Nisu samo Novak i Miomir, imaćemo još predstavnika u tenisu na Olimpijskim igrama!

To je saopštio direktor Teniskog saveza Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Nina Stojanović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Imaćemo ipak dve predstavnice u ženskom tenisu na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto će Nina Stojanović i Ivana Jorović učestvovati, saopštio je Aleksandar Bolić, direktor Teniskog saveza Srbije.

– Juče smo obavešteni iz ITF-a da su pravo učešća dobile i Nina Stojanović i Ivana Jorović. Do juče su samo Novak Đoković i Miomir Kecmanović bili sigurni putnici u Japan – rekao je Bolić za Sportski žurnal.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stojanovićeva je 86. na WTA listi, dok Jorovićeva zbog duge pauze usled povrede ima zaštićen rejting pa je 90. na svetu. Taj plasman im ne bi doneo mesto na Igrama da su okolnosti “normalne”.

– Zbog situacije sa koronom i ‘mehurom’ koji će biti veoma strog u Tokiju, mnogo tenisera je otkazalo učešće. Zato i teniserke koje po svom rejtingu na prethodnim Olimpijadama nisu mogle da učestvuju, sada imaju tu mogućnost – objasnio je Bolić.

U TSS su uvereni da će Srbija imati još jednu učesnicu.

– Aleksandra Krunić i Stojanovićeva su prve alternative u dublu. Ukoliko samo još jedan par sa postojećeg spiska otkaže, imaćemo i jedan dubl u Tokiju. Đoković i Kecmanović neće igrati u paru.

Kao deo srpskog tima sa teniserima će putovati i selektori Dejvis i Fed kup selekcija Viktor Troicki i Dušan Vemić.

Srbijo, igra Nole: Poznat termin meča Đokovića i Andersona!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar