Milov pulen hoće da se reši Srba po svaku cenu: Duško Marković želi da IZBRIŠE Demokratski front

DF, prema rečima Markovića, sebe smatra političkim predstavnikom srpskih interesa u Crnoj Gori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:EPA/BORIS PEJOVIC

Bivši premijer i poslanik najuticajnije opozicione DPS Duško Marković izjavio je da je legitiman zahtev da u nekoj vladi budu politički lideri stranaka koje su pobedile na izborima, ali je istakao da Demokratski front (DF) nije ni demokratski ni crnogorski, već, kako je kazao, jedna prosrpska politička organizacija destrukcije demokratskih potreba Crne Gore i njenog razvoja.

DF, prema rečima Markovića, sebe smatra političkim predstavnikom srpskih interesa u Crnoj Gori.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ona je praktično instrument srpske vlasti u realizaciji strateškog cilja koji nam je i zvanična Srbija ponudila, a to je tzv. srpski Svet. Dakle, DF ne živi političkim životom Crne Gore, potrebe njenih građana, već interesima Srbije u regionu koji je negde definisan u okviru te strategije srpskog Sveta, što znači da Srbija treba da obezbedi uticaj ili kontrolu nad svim državama u regionu u kojima žive Srbi – tvrdi Marković u intervjuu za sarajevsku Federalnu TV, koji je objavio na svom tviter nalogu.

Dodao je da “to jednostavno nije moguće” i smatra da je “politički veoma opasno da takvi lideri budu u vladi”.

– Mislim da bi ta vlada izazvala nove podele i sukobe u Crnoj Gori. Mislim da bi oni, iako su danas izuzetno snažni, bili dodatno podstaknuti. Videli ste njihove stavove i retoriku na pitanju Rezolucije o Srebrenici. Prosto građanin, a ne javni delatnik ili političar, ne može da veruje da neko u parlamentu, a posebno ko sebe predstavlja liderom neke političke organizacije u Crnoj Gori, može na tu temu tako da govori – smatra Marković.

Duško Marković Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL

Marković je rekao da misli da Temeljni ugovor Crne Gore i SPC neće biti na štet države.

Ne zna, kaže, ni zbog čega se pravim fama oko ugovora sa SPC-om od aktera koji treba da dovedu do njegovog potpisivanja.

– Temeljni ugovor je dokument koji potpisuje država sa jednom verskom zajednicom. Do sada, taj ugovor se drži u tajnosti i zatvoren i onda nastaju različite vrste spekulacija šta je u tom temeljnom ugovoru. Premijer Krivokapić se, kao i uvek, odnosi nedosledno prema tom pitanju. Trebalo bi imati temeljni ugovor – ističe Marković.

U slučaju da dođe do vanrednih izbora, Marković kaže da je sasvim siguran da bi proevropske snage u Crnoj Gori ubedljivo osvojile vlast.



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

Ostavite komentar