UPOZORENJE – ne otvarajte link iz poruke, ostaćete bez novca! Nova opasna PREVARA hara Srbijom

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / Gerd Altmann

Javno preduzeće “Pošta Srbije” upozorilo je danas da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS-a sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

SMS sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP “Pošta Srbije”, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP “Pošta Srbije” nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da u cilju edukacije i pomoći građanima, ako postoje bilo kakve nedoumice, kontakt centar čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 sati i subotom i nedeljom od 8 do 15 sati.

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije – Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar