Za lepe i glatke NOGE: Evo šta da uradite sa problemom uraslih DLAČICA

Naravno da postoji rešenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/halayalex

Tokom leta, naše noge su uglavnom otkrivene.

I potrebno je da lepo izgledaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što bi prvo trebalo da uradite jeste da uklonite neželjene dlačice, kako bi noge bile glatke.

Upaljena koža
Neke žene pribegavaju bezbolnim metodama kao što je brijanje, dok se druge oslanjaju na depilaciju, koja ima dugotrajniji efekat. Za koji god način da se odlučite, postoji mogućnost da se jave neželjeni efekti. Jedan od njih jeste i urastanje dlačica, koje ženama često zadaje glavobolju.

Žene koje imaju “jake” dlake se češćesusreću sa ovim, ne samo estetskim, već i zdravstvenim problemom. Mesta na kojima dlaka počne da urasta mogu biti veoma bolna. Upaljene delove kože najčešće nije potrebno posebno tretirati kremama, već će se ona sama od sebe oporaviti. Ipak, najbolje bi bilo da do toga uopšte ne dođe.

Foto: Printscreen/Youtube/Jasmynn Ive

Redovno pilingujte kožu, jer ćete tako ukloniti odumrle ćelije i sprečiti dlačice da se zaglave i pretvore u urasle kvržice. Rizična područja, poput zadnje strane butina, isperite toplom vodom ili ih obložite mlakim peškirima. Tako ćete otvoriti pore i omogućićete dlakama da lakše izbiju na površinu. Ovim postupkom ćete sprečiti buduća urastanja.

Foto: Freepik/gpointstudio

Pozitivni efekti
Neposredno pre brijanja nanesite gel za brijanje ili kremu za omekšavanje kože. Ostavite da tako odstoji nekoliko minuta. Dobar izbor može biti i kokosovo ulje, jer je prirodno i ima pozitivne efekte na nežnu žensku kožu. Izbegavajte nošenje uske odeće. Urasle dlačice, takođe, mogu da budu posledica nošenja pantalona koje su jako priprijene uz kožu. Nakon uklanjanja dlačica birajte laganiju, širu gardarobu napravljenu od prirodnih materijala.



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar