Odmah palo pravdanje zbog ustaškog grba: Hrvati objavili ko je kriv za skandal epskih razmera (FOTO)

- Svakako, HNS odbija svaku pomisao da se radilo o namernom izvrtanju - stoji u saopštenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Hrvatska reprezentacija sve četiri utakmice na EURO igrala je s ustaškim grbom na kom je prvo polje belo.

Reprezentacije uvek nose grb nacionalnog saveza, ali u nekim prilikama kao što je Evropsko prvenstvo, imaju i zastave država, te grad i datum odigravanja utakmice, što taj dres čini originalnim samo za taj susret. To je tako već odavno na velikim takmičenjima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

No, neverovatno je da su hrvatski igrači na prsima nosili neispravnu hrvatsku zastavu na kojoj je bio grb s prvim belim poljem, odnosno ustaški grb, a ne crvenim kako što je to na službenom grbu. Niko to nije primetio ceo turnir. U isto vreme, rivali sa kojima su se naše komšije sastajale koristili su ispravan hrvatski grb.

Zna se da te zastavice na dres stavljaju ekonomi HNS-a, a ko je krivac za takav grb koji sam po sebi izaziva političke konotacije. Tomislav Pacak, portparol HNS-a odgovorio je Jutarnjem listu:

– Svu štampu za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi firma Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u štampanju hrvatske zastavice uoči Prvenstva, koja potom nije primećena. Hrvatski Fudbalski savez tražiće odgovornost od firme Sitotisak Decolor, te interno disciplinovati radnike odgovorne za ovaj nenameran propust, zbog kog se izvinjavamo javnosti i hrvatskim navijačima.

U zaključku je Pacak istakao:

– Svakako, HNS odbija svaku pomisao da se radilo o namernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju širom sveta.

BONUS VIDEO: 

SRAMOTA: Hrvati koristili ustaški grb na Evropskom prvenstvu! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Ту причу прво поље бело измислили су хрватски партизани, (est. 1945) да би наставили да користе шаховницу и након пораза. Свастика је свастика, како год била окренута, на лево, десно, косо, црвена или зелена. То смо само ми Срби ћурани да причамо о првом пољу

    Odgovori
  2. Ništa slučajno,podsječam čitatelje ,da je Šuker,današnji presednik hrvatskog nogometnog saveza u vrijeme igranja u Španiji bio redovan posjetilac Pavelićevog groba i palio svijeće.O tome je pisala i hrvatska štampa

    Odgovori
  3. Da da jadni oni uvek se ovako zeznu da je to uradila Srbija do sada bi nam uveli sankcije i odmah diskvalifikovali ali posto su to rvati mogli su slobodno da obuku i crne kosulje i nikom nista ne bi bilo. Fasizam se ponovo probudio jer nije isčupan iz korena na vreme , a plasim se biće sve gore i gore.

    Odgovori

Ostavite komentar