SRAMOTA: Hrvati koristili ustaški grb na Evropskom prvenstvu! (FOTO)

Izabranici Zlatka Dalića sve četiri utakmice su igrali s pogrešnim državnom grbom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STUART FRANKLIN/AFP/Profimedia

Neverovatni gafovi događali su se Hrvatima na ovom Evropskom prvenstvu, i to ne samo na terenu.

Na dresu njihove reprezentacije na sve četiri utakmice bila je zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kom je prvo polje belo, dok je na onom zvaničnom ono, kako prenose mediji iz komšiluka, crveno. Da stvari budu još daleko gore, čim je prvo polje belo, to je “ustaški” grb, a ne državni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na dresu fudbalskih reprezentacija obavezno stoji grb fudbalskog saveza, u slučaju naših komšija to je HNS, malo ko ima grb države, ali na velikim takmičenjima poput Evropskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv ili grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret.

Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin/POOL

Tako su izabranici Zlatka Dalića sve četiri utakmice igrali s pogrešnim državnom obeležjem, a niko to nije primetio. Grbove na dresove stavljaju ekonomi Fudbalskih saveza tih zemalja, odnosno, radili su to Hrvati, pa ovaj skandal poprima još gore razmere, jer, sigurni smo da svako od njih vrlo dobro zna koja je razlika između ustaškog i običnog obeležja.

Da stvari budu još gore, Česi i Škoti su na svojim dresovima imali ispravan hrvatski grb, dok ga Englezi i Španci nisu ni imali…

BONUS VIDEO:

Amerikanka koja je oduševila Srbiju: Ivon je došla posle jednog treninga i rekla da je naučila himnu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

Ostavite komentar