Pedofili vrebaju na društvenim mrežama u Srbiji: Predstavljaju se kao lekari, pa traže slike GOLE DECE

Manijak sa Instagrama roditelje uverava da je pedijatar kako bi se domogao fotografija ž maloletnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Protiv muškarca koji se na društvenoj mreži Instagram predstavlja kao pedijatar i koji mesecima savetuje roditelje kako da leče svoju decu, podneta je prijava zbog sumnje na pedofiliju.

Naime, kako neki od roditelja navode za Objektiv, reč je o čoveku koji stalno otvara lažne profile na društvenim mrežama i na vrlo perfidan način pokušava da dođe do fotografija nage dece.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mnogi su od njega sami tražili savet, a on je potom da bi tobože dao dijagnozu tražio od roditelja da mu pošalju intimne delove tela svoje dece. Čitav slučaj je prijavljen, a profili su u blokadi – navodi Sonja S., samo jedna od majki od koje je ovaj pedofil tražio fotografije.

Iz Fondacije “Tijana Jurić” za Objektiv navode da nijedan lekar neće tražiti fotografije nage dece i da im se jave svi oni koji putem društvenih mreža posumnjaju da iza nekog profila ili sadržaja stoji pedofil kako bi na najbrži način bili obavešteni svi nadležni.

Dečji psihoterapeut Maja Antonić navodi da je u poslednje vreme vrlo popularno putem društvenih mreža diskutovati o dečjim zdravstvenim problemima i da nije ni čudo što su to neki pokušali da iskoriste na najgori način.

– Dobro istražite kome se obraćate za savet. Obavezno se raspitajte i proverite da li je ta osoba zaista lekar. Fotografije nikada ne šaljite, jer nijedan lekar ne može da leči a da nije pacijenta video uživo – navodi Maja.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 29. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar