Iz Hitne pomoći upozoravaju na VELIKI RIZIK: Ovo nikako nemojte da radite kada je vrućina

Juče bila "ominacija alkoholisanih"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Pri visokim temperaturama faktori rizika se geometrijskim progresijom povećavaju – smanjenje pažnje, povećanje razdražljivosti, smanjenje opažanja, neuviđanje opasnosti, opšte izmenjeno stanje svesti, smanjenje kritičnosti, istakla je dr Danijela Jevtić.

Doktorka Danijela Jevtić rekla je za RTS da tokom noći nije bilo tragičnih ishoda ali je bilo mnogo kompikacija u smislu puno alkoholisanih osoba koje su stvarale probleme i svojim porodicama i ekipama Hitne pomoći.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njenim rečima, alkohol i toplota nisu dobri saveznici.

– Sve ono što upozoravamo inače treba da ljudi imaju memorisano u glavi – da pri velikim temperaturama faktori rizika se geometrijskim progresijom povećavaju, smanjenje pažnje, povećanje razdražljivosti, smanjenje opažanja, neuviđanje opasnosti, opšte izmenjeno stanje svesti, smanjenje kritičnosti, gubitak tečnosti i soli iz organizma dovodi do komplikacija – istakla je dr Jevtić.

Od 100 poziva, 12 je bilo na javnim mestima, uz kako kaže, dominaciju alkoholisanih, juče od 108 – 22 na javnim mestima, uglavnom se radi ili o alkoholisanim stanjima ili o povredama.

BONUS VIDEO:



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar