Da li znate ko je DEDA iz filma “Mrtav ‘ladan”? Promenio je prezime, a uvek ga je pratila ista MUKA

Prerušenog i obučenog u ružičasto odelo malo ko ga je prepoznao, a reč je o našem čuvenom glumcu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Kultni film „Mrtav ladan“ osvojio je simpatije širom Balkana, a gotovo da nema osobe u Srbiji koja nije pogledala ovo ostvarenje u režiji Milorada Milinkovića. Ipak, malo kome je poznato ko tumači lik čuvenog dede koji je svojim nestankom podigao pravu uzbunu.

Naime, ko se seća, zaplet ovog filma počinje u trenutku kada dvojica braće, legendarni Srđan Žika Todorović i Nenad Jezdić shvate da je njihov mrtav deda „ladno“ nestao iz voza. Prerušenog, obučenog u ružičasto odelo je malo ko prepoznao, a reč je o našem čuvenom glumcu – Mihajlu Bati Paskaljeviću.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Paskaljevića je publika imala prilike da gleda u mnogim kultnim ostvarenjima, uključujući filmove „Maratonci trče počasni krug“, „Tesna koža“, „Pljačka trećeg rajha“ i mnogim drugim produktima domaće filmske i pozorišne produkcije.

Bata je za vreme svoje dugogodišnje karijere glumio u više od 80 filmova, kao i šezdeset televizijskih serija. Ipak, imao je jednu muku – uglavnom je dobijao sporedne uloge, ali su one bile u tolikoj meri upečatljive i maestralne, da je osvojio simpatije gledalaca širom Balkana. Jedna od njih jeste i uloga dede u ovoj kultnoj komediji.

Njegov život je bio obeležen mnogim zanimjivostima i turbulencijama, a jedna od njih svedoči o tome da je Bata promenio svoje prezime, te da je pre ovog nam poznatog nosio prezime – Paskalj. Zbog pritisaka okoline, dodao je – ić, kako bi “izbrisao” svoje grčko poreklo.

Foto: Printscreen/Youtube

Bata je preminuo 2004. godine, a ljubiteljima domaće kinematografije zauvek će ostati u sećanju po svom vanvremenskom talentu i umeću da da poseban pečat produktima srpske kinematografije.

Znate ga kao Crnogorca iz “Stižu dolari”: Danas je NEPREPOZNATILJIV, a žene i dalje uzdišu za njim (FOTO) 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Svašta.. u Maratoncima se pojavljuje jednu minutu a u Tesnoj koži 2, pojavljuje se dve minute… i vi to spomenete kao njegove uloge… stvarno svašta..

    Odgovori

Ostavite komentar