Poznato stanje dečaka (13) nakon NESREĆE u Subotici: Protiv vozača podneta KRIVIČNA prijava

Osim dečaka, povređena su i dva lica koja su bila u vozilu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock, IAN BODDY/Sciencephoto/Profimedia, Freepik/alexphotos

Dečak iz Subotice, star 13 godina, zadobio je teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći u sredu popodne, kada je vozač (85) “citroena C3”, bačkotopolskih registarskih oznaka, udario u semafor, koji se zatim srušio na pešake.

Nesreća se dogodila raskrsnici ulica Trg Lazara Nešića i Maksima Gorkog, najprometnijoj saobraćajnici u gradu. Povređena su dva lica koja su bila u vozilu i trinaestogodišnjak koji je stajao na pešačkom prelazu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dete je odmah prebačeno u Opštu bolnicu u Subotici, a zbog težine povreda ubzo je transportovano u Dečju bolnicu u Novom Sadu. I dalje je u teškom stanju.

– Dečak je operisan, sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, dominantno u predelu glave, grudnog koša i ruke. Nalazi se na intenzivnoj nezi dečje hirurgije – kažu u Dečjoj bolnicu. – U teškom stanju je intubiran. Rade kontrolne laboratorijske i dijagnostičke procedure. Za sad je sve neizvesno.

Po rečima očevidaca „Citroen“ u kome se nalazilo dvoje vremešnih ljudi, pred ulazak u raskrsnicu postepeno je počeo da penje vozilo na trotoar i direktno je udario u semafor i srušio ga. Vozaču koji ima 85 godina je najverovatnije pozlilo i on je izgubio kontrolu nad vozilom i sa kolovoza prešao na trotoar, a zaustavio se tek pošto je udario semafor. Protiv njega će biti podneta prijava za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar