OBJEKTIV ANALIZA

Da li je Partizanu pametno što je vratio Rikarda Gomeša? Mnogi se sećaju nemilih scena na prvom rastanku!

Crno-beli su otputovali u Sloveniju, gde je pre tačno dve godine sve i završeno i to na nimalo lep način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Pre tačno dve godine iz Partizana je otišao Rikardo Gomeš, a na njegovo mesto “devetke” došao je Umar Sadik. Sve to se desilo u Sloveniji, u Pohorju nadomak Maribora, tokom letnjih priprema za sezonu 2019/20.

Iako se tada pisalo da je Rikardo na miran način napustio crno-beli tabor, to nije bila baš cela istina, ali sigurno da postoji određen broj razloga zašto je sve “zataškano”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gomeš je tada otišao u Al Šaržu iz Emirata, od tog transfera Partizan je zaradio 3.000.000 evra (kasnije iskorišćenih za dovođenje Sadika i isplatu zaostalih plata, koje su tada pravile veliki problem timu iz Humske, kao uostalom i rivalu iz Ljutice Bogdana), a uz razne bonuse suma je mogla da naraste i za 600.000 evra (što se nije dogodilo).

Momak sa Zelenortskih ostrva nije se preterano dobro snašao na Bliskom istoku, daleko je bio lošiji nego u Humskoj, gde je u toj jednoj sezoni postigao 26 golova (dva u Kupu, četiri u kvalifikacijama zs Ligu Evrope, 20 u Superligi), pa stoga i ne čudi što je želeo da se vrati u Srbiju.

Interesantno, po fudbalskim kuloarima tada se pričalo da Partizan želi da proda Rikarda iako ovaj neće da ide, pa je na jednom od poslednjih treninga u svom prvom mandatu napravio popriličan skandal, o kome se tada i nije baš pisalo. Naime, kada je shvatio “koliko je sati”, on je nasred treninga koji su vodili Savo Milošević i Milan Đuričić Đumi odlučio da baci marker i zaputi se ka hotelu, a par dana kasnije njegov odlazak je obelodanjen.

Mnogi ljudi koji su bolje upućeni u dešavanja u Humskoj već tada su znali koji je pravi razlog njegove prodaje, mi smo vam ga već pomenuli, ali javnost je praktično bila uskraćena za tu informaciju.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Srećom po sportski sektor i upravu kluba, njega je zamenio Umar Sadik, verovatno i ponajbolja inostrana “devetka” u istoriji Partizana (osim možda Klea), pa je Rikardo ubrzo zaboravljen, ali mi smo odlučili da vas podsetimo na tu situaciju baš u danu kada se pojavila potvrda da će Gomeš opet zaigrati u crno-belom dresu.

Objektivno, tamnoputi napadač je baš igrač po ukusu Aleksandra Stanojevića, a i jedan je od kvalitetnijih napadača iz takozvane “C klase” svetskog fudbala, kako to voli da nazove sportski direktor crno-belih Ivica Iliev, koji je na ovaj način ispunio pola obećanja od pre nekoliko nedelja, da će na leto eksplodirati “dve bombe”. Evo, jedna je eksplodirala, samo da zbog nje ne “eksplodira” i atmosfera u svlačionici, jer i dalje postoji određen broj igrača koji je bio prisutan i pre tačno dve godine, a koji sigurno nisu zaboravili to nemilo julsko popodne kada je Gomeš izjurio s terena.

Mada, treba ga i razumeti… Nije lako biti pola sveta udaljen od kuće, a posebno kada o sopstvenoj budućnosti ne odlučujete sami, već čelnici kluba praktično mogu da vam rade šta god požele, a pritom su im pare bile doslovno neophodne ne bi li klub uopšte mogao da nastavi s funkcionisanjem (jer tada se ipak još uvek nije znalo da će Milošević, Đuričić i ekipa napraviti dobre evropske rezultate).

Jedno je sigurno, Gomeš će biti značajno pojačanje u odnosu na prošlu sezonu kada je u timu bio potpuno nespremni, bahati i podgojeni Žan Kristof Baebek, a praktično su ulogu špiceva preuzeli sada već ozloglašeni Takuma Asano i Filip Holender (koji će se tek za par nedeljka priključiti timu, jer je dobio malu pauzu posle ispadanja sa Evropskog prvenstva).

Piše: Aleksa Radosavljević

BONUS VIDEO:

Rikardo Gomeš se vratio kući: Praznik fudbala u Partizanu na dan odlaska u Sloveniju!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar