Ova rečenica ga RAZOTKRIVA! Naučite kako da prepoznate manipulatora

Ključno je da shvatite njegov način komunikacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Manipulatori će iskoristiti svaku vašu slabost i okrenuti je u svoju korist.

Ključno oruđe svakog manipulatora je zamršeni sistem komunikacije čiji je osnovni cilj da dokaže da krivica nikada nije njegova, nego isključivo vaša.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, to ne znači da ne možete da na vreme prepoznate pokušaj manipulacije.

Samo je potrebno da obratite više pažnje, jer svaki manipulator koristi nekoliko standardnih rečenica koje ga razotkrivaju.

Manipulatori imaju vešto utvrđen sistem fraza koje koriste u komunikaciji i sa kojima manipulišu, koriste vas i služe se kako bi izbegli razgovor o svojim greškama. Razgovor sa njima je često iscrpljujući, jer imate utisak kao da se vrtite u krug i da ništa ne možete dokazati, a kod veštih manipulatora može se završiti velikom obmanom – vi se izvinjavate njemu, umesto da se on izvinjava vama.

Foto: Freepik/yanalya

Upotreba manipulacije u komunikaciji ima za cilj da vas obmane, emotivno povredi, kontroliše i iskoristi u svoju korist. Postoje brojene fraze po kojima ćete razotkriti manipulatora, ali jedna rečenica često dominira u ovakvim razgovorima.

Manipulator će vam često reći “kako je sa vama nemoguće razgovarati”. To će najčešće učiniti kada se govori o njegovim greškama i kada pokušavate da mu ukažete na manipulaciju. On u ovom stanju ostaje miran i nastavlja da manipuliše, dok u vama naviru negativne emocije i gubite kontrolu nad razgovorom.

Foto: Freepik/wayhomestudio

Najčešće se ovakva diskusija završava sa rečenicom “sa tobom je nemoguće razgovarati”, manipulator zauzima ulogu povređene i ljute žrtve, a vi s epitate šta sa vama nije u redu i ponovo gubite na samopouzdanju.

Izbegava upravo ono što želite da uradite: da razgovarate o problemu . Uobičajeno je da nam kažu da smo previše emotivni, da pravimo od muve magarca i da jednostavno ne mogu da razgovaraju sa nama.

Foto: Freepik/master1305

Optužuju nas za upravo ono od čega oni sami pate: za loše komunikacione veštine.

U ovakvom odnosu je važno na početku prepoznati znakove manipulacije i na pravi način na nju odgovoriti.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar