Hrvatski istoričar SPUSTIO na zemlju Jadranku Barjaktarović: Šarić progovorio o USTAŠKOM piru u Nikšiću

Oglasio se Goran Šarić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube,E-stock

Crnogorci su uvek imali samo srpski identitet, i to je nacija za koju se zna i dan i sat kada su nastali, poručuje hrvatski istoričar Goran Šarić, koji se osvrnuo na sramne napade na Srbiju, ali i dešavanja i tenzije u Crnoj Gori.

Šarić ističe da je pominjanje genocida u Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Crnoj Gori jedna stigmatizacija Srbije,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On govori da kada se gleda genocid kroz prošlost, ne može da se izostavi stotine hiljada ubijenih Srba od 1941. do 1945. a tu je bilo i Crnogoraca. On dodaje, da skupštinu nije interesovalo nešto tako, već su se fokusirali samo na Srbe kao “genocidan narod”.

– Srbi su odavno nazvani kao negativci, i na tome se radi. Imate primer hrvatskog ministra koji traži od zemalja EU koje još nisu priznale tzv. Kosovo da ih prizna, a zašto? Zato što mu je to neko rekao – napomenuo je Šarić.

Kako navodi, Crnogorci su, prema istraživanjima, uvek imali samo srpski identitet, i to je nacija za koju se zna i dan i sat kada su nastali.

– Uvek imate politiku velikih sila, da Srbiji ne daju izlaz na more. Vi ako uzmete najstarije dokumente, recimo Ajnharda, u osmom i devetom veku, on govori “Narod Srba koji zauzima najveći deo Dalmacije”. Gde su danas ti Srbi? Stvara se identitet na antisrpstvu – rekao je Goran Šarić.

Povodom pevačice Jadranke Barjaktarović koja je u Nikšiću pevala pesme Marka Perkovića Tompsona, Šarić nju naziva paradigmom, koja je, kako napominje nebitna, već je nešto drugo pozadina.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar