Mali Boško je pored svih zdravstvenih problema završio i na respiratoru: Pomozimo mu da ode na lečenje

Boškova majka Nađa zahvaljuje se svim ljudima koji su donirali svoja sredstva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/budihuman

Lečenje šestomesečnog Novosađanina Boška Guglete koji boluje od spinalne mišićne atrofije, dogovoreno je, a isto će početi onog trenutka kada se prikupi potrebnih 2,5 miliona evra. Ipak, situacija se zakomplikovala jer je mališan dobio upalu pluća i završio na respiratoru.

Različite akcije, kako Novosađana, tako i ljudi iz svih krajeva Srbije dovele su do toga da se za njegovo lečenje prikupi gotovo 23 miliona dinara, što je oko 200.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Put do prikupljanja svih potrebnih sredstava je dug, a Boškova majka Nađa zahvaljuje se svim ljudima koji su donirali svoja sredstva, ali i apeluje na sve da nastave sa donacijama jer je još mnogo sredstava potrebno.

– Mi smo spremni za Budimpeštu, sa bolnicom je sve dogovoreno i što se pre skupi novac to ćemo ranije otići. Boško ima svoj broj u bolnici u Budimpešti i na nama je da čekamo – kaže Nađa Gugleta.

Ona dodaje i da je akcija prikupljana novca počela 31. maja, te i da postoje razne akcije i bazari koji se bave prikupljanjem sredstava za Boškovo lečenje, ali da je sve to malo “usporilo”.

– Apelujem na sve ljude da nam pomognu kako bismo što pre otišli u Budimpeštu – poručuje majka šestomesečnog Boška.

Foto: Printscreen/budihuman

Bolest koju Boško ima manifestuje se progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Prvi korak u njegovom lečenju predstavlja lek Spinraza, koji je dostupan u Srbiji. Prva doza ovog leka trebalo bi da uspori progres ove opake bolesti.

– Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku – navodi se na sajtu Fondacije “Budi Human”.

Pomoć je moguće dati:

slanjem SMS poruke sadržaja 1032 na na 3030

slanjem SMS poruke iz Švajcarske human1032 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Redakcijo, objavite.... Tražiti ispitivanje teritorije gde ova deca obolevaju. Ovo nije normalno da toliko dece oboli za 2 godine. Katastrofa. Ovo je nešto zagadjeno od teških metala ili zemljište ili vazduh. Ovo hitno ispitati. Sunce drago, skupiće se za tebe kao i za ostale tvoje drugare u nevolji, Duša mila.

    Odgovori

Ostavite komentar