“Investicija u mlado meso uvek se isplati”: Vedrana Rudan posle najave venčanja ponovo UZBURKALA JAVNOST

Vedrana Rudan je podelila na svom blogu deo ekskluzivnog intervjua

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Vedrana Rudan
Rino Gropuzzo

Književnica Vedrana Rudan (71) na svom blogu pisala je o razvodu od bivšeg supruga, ali i o novom izabraniku za kog će se, kako navodi, udati sledećeg utorka.

Vedrana Rudan napisala je da se od bivšeg muža razvela nakon 30 godina braka, kao i da je tu odluku donela nakon što su za vreme karantina provodili 24 sata dnevno zajedno i shvatili da imaju različite interese.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na njenom blogu je osvanuo još jedan tekst pod nazivom “Moje istorijsko da” koji vam prenosimo u celini:

Smatrate li da je vaša odluka o razvodu nakon trideset godina braka zbog 16 godina mlađeg ljubavnika hrabra i nije li pomalo avanturistička?

Ne razumem pitanje. Nije hrabro rastati se nakon trideset godina, hrabro je živeti s nekim tolika decenija. Ženama nedostaje muške drskosti. Kad pogledate oko sebe videćete desetine staraca kojima se oko drhtavih nogu motaju sitna deca dok njihove trideset godina mlađe žene bulje u mobilne i šalju poruke ljubavnicima. Kad se žena u mojim godinama odluči za beg onda je to “brejkingnjuz”. Žalosno! Mislim da bi sve moje vršnjakinje, dakle devojke u najboljim godinama, trebalo da pobegnu od muževa, dok im još nisu potrebne ni štake ni pelene, i poći s nekim mladim. Naravno da će ga platiti kao što svoje devojke plaćaju muškarci u sedamdesetim, ali investicija u mlado meso uvek se isplati. Šta mi se može desiti? Mogu da umrem od sreće. Bolje smrt od sreće nego od dosade.

Šta na to kažu vaši prijatelji i prijateljice? Podržavaju li vas?

Prijateljice me podržavaju, muškarci koje sam smatrala prijateljima više to nisu. Teško je mojim vršnjacima shvatiti da mogu ostati bez kuvarice, čistačice, negovateljice, medicinske sestre. Drago mi je da sam čak dve prijateljice nagovorila da se presele kod ljubavnika. Drugi muškarac, tuđi muškarac, stranac, poznanik, čak i najbolji prijatelj tvog muža, ako je u punoj snazi, bolji je izbor od davno pročitane knjige. Drago mi je da me razume i podržava moj urednik iz VBZ-a Drago Glamuzina. Biće mi kum. Zbog venčanja je odložio promociju moje nove knjige “Puding od vanilije”. Održaće se u Zagrebu prvog jula, vodiće je Aleksandar Stanković. Na bračno putovanje idemo u Ploče jer smo ludi za morem i egzotikom. Žene u mojim godinama, sedamdesete su danas nove tridesete, nemaju vremena za gubljenje vremena. Poznata svetska književnica Isabela Alende ostavila je trećeg muža u sedamdeset i trećoj. Uživa u četvrtom braku. Planira peti. Preda mnom je život. ŽIVOT!

Zašto ste odabrali kao mesto venčanja opatijski park?

Volim romantiku. Tamo sam se prvi put poljubila, bilo je to…Bilo je to…Čini mi se sredinom prošlog veka. Nezaboravan doživljaj, on, more, mimoze, borovi, čempresi i neodoljiva potreba da…Nadam se da će ovog utorka biti lepo vreme, da ću sa svojim dragim sesti ispod starog bora i da neću dobiti upalu bešike. Ipak ću za svaki slučaj u torbici imati Femidoc, uroekspres. Lep je osećaj konačno se moći brinuti samo o sebi. Da sam ostala s bivšim mužem morala bih sa sobom vući dva ćebeta, čaj od vrbovice, pomaže kad prostata zakaže, sprej protiv komaraca, jaknicu za popodne, rezervnu majicu za prepodne, šešir, dva para čarapa. Moj budući muž će samnom biti na klupi obučen u uske, uske, uske farmerke i Erme Tere. Naravno, kad izađemo iz crkve.

Rekli ste da će venčanica biti crna s belim uzorkom. Zašto i ko će je kreirati?

Ne mogu verovati da jedna žena može drugoj ženi da postavi tako, oprostite, glupo pitanje. Jasno vam je da crnina skida kilograme, ne želim na fotografijama i na filmu izgledati poput trudne slonice. Venčanje je u životu svake žene Dan sa ogromnim D. Imaću neke bele detalje, neću sve otkriti da se ne ureknem. Oni će slati poruku da u meni još uvek postoje tragovi devičanstva. Muškarci su vam ludi za devicama. Ja sam zašla u sedamdeset i drugu, nemojte to pričati okolo, reći ću samo vama i to “ofdrekord”, sedam sam puta izgubila nevinost. Muškarci su bili oduševljeni dok sam se tresla i šaputala, boli, boli, ti si tako velik, zato boli. Venčanicu će kreirati Jadranka Šegota, najbolja modna kreatorka u Hrvatskoj.

Čekate novi dušek. Kakav?

Stigao je Hespo dušek, posebno kreiran za žene koje vole seks, a imaju probleme sa kičmom i zglobovima. Naručila sam ga i zato jer je Hespo hrvatska fabrika, možda jedina, tako ću za vreme seksa moći da mislim na Hrvatsku dok joj šaljem dobre vibracije. Možda, sirotici, pomogne?

Venčanje je u crkvi. Da li to znači da će ovo biti vaš zadnji brak i da će trajati dok vas smrt ne rastavi?

Nema šanse. Otkad to oni koji se žene u crkvi nemaju pravo na još jedan pokušaj u crkvi? Katolička crkva je moderna i tolerantna. Plati pa se ženi. Ako nas smrt rastavi, udaću se opet. Udaću se i ako preživi. Uvek može bolje. Neudana žena je k’o kafa bez kofeina, cigareta bez nikotina, pivo bez alkohola, seks bez orgazma, portal ili novina koji piše istinu i samo istinu.

Kad smo već kod mog venčanja u utorak u opatijskom parku, održaće se na Dan borbe protiv fašizma. Mnogi me pitaju zašto nisam objavila tačan sat održavanja hrvatske svadbe nad svadbama.

Ljudi! U Hrvatskoj fašizam nema radno vreme – piše na blogu Vedrane Rudan.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Čestitam na hrabrosti i nepresušnom entuzijazmu, žena i spisateljica sa petljom u vrlo zakopčanoj sredini.

    Odgovori

Ostavite komentar