“To bi bio važan korak”: Nakon Bajdena, Putin bi mogao da ima još jedan VAŽAN SASTANAK

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Voles smatra mogućim održavanje sastanka britanskog premijera Borisa Džonsona i predsednika Rusije Vladimira Putina.

Prema rečima ministra, DŽonson je spreman da razgovara o normalizaciji odnosa sa Rusijom, ako ona promeni svoje ponašanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Boris DŽonson je otvoren za sastanak sa svakim čovekom, ako treba preduzeti važan korak, i korak ka normalizaciji odnosa sa Rusijom. Nadamo se da će to uslediti, ali tek nakon određenih akcija – rekao je Voles televiziji “Skaj njuz”.

On je naglasio da svako poboljšanje odnosa sa Moskvom, na primer, ukidanje sankcija, može se desiti kada Rusija bude poštovala “suverenitet drugih ljudi i međunarodnu vladavinu prava”.

Ben Voles je izjavio da ne želi stalne nesuglasice Rusije i zapada, jer to nije ni u čijem interesu. Po njegovim rečima, pozitivan početak poboljšanja odnosa sa Rusijom bio je sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio je radiju “Govori Moskva” da se sastanak dva lidera ne planira, ali da je moguć.

– Sastanak je moguć, ako u Londonu preovlada politička volja da se poprave naši bilateralni odnosi, koji su na njihovu inicijativu značajno pokvareni – dodao je on.

Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar