Đilasovi mediji UDARILI na Srbe: Svako ko ne misli da je u Srebrenici izvršen genocid da ide u ZATVOR

Oni su napisali skandalozan tekst

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic, Printscreen

Autošovinistički tekstovi na portalima pod uredničkom kontrolom Dragana Đilasa izviru iz dana u dan, a nakon jednog od težih napada na srpski narod koji se desio juče u Crnoj Gori usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici kojom su Srbi nazvani genocidnim narodom, oni su odlučili da zadaju još jedan udarac sopstvenom narodu.

Naime, portal Nova.rs objavio je tekst u kojem kroz primer genocida u Kongu tvrdi da je njegovo negiranje isto kao i tvrdnja da se u Srebrenici genocid nije dogodio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Logički suludo i neopravdano, portal pod uredničkom kontrolom Dragana Đilasa opravdava odluku skupštine Crne Gore time da svako ko negira bilo koji genocid po srpskom Krivičnom zakoniku mora da služi zatvorsku kaznu, ali to ne važi za one zločine koji su potvrđeni presudama Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde, a koje se odnose na zločine počinjene na prostoru bivše SFRJ.

Foto: Printscreen

Oni iznose zaključak da bi svaki Srbin trebalo da služi zatvorsku kaznu ukoliko misli da u Srebrenici nije počinjen genocid.

Da podsetimo, u Skupštini Crne Gore juče je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici koja podrazumeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar