Proslava 80 godina antifašističkog ustanka: Nakon državnih ceremonija borcima će se obratiti Vučić

Na sednici Republičke organizacije SUBNOR-a danas je bilo reči o pripremama za obeležavanje jubileja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Centralna proslava 80-te godišnjice antifaštističkog ustanka naroda Srbije ove godine biće održana u organizaciji SUBNOR-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na sednici Republičke organizacije SUBNOR-a danas je bilo reči o pripremama za obeležavanje jubileja, pa će tako centralni događaj pod motom „Da rata ne bude više“ biti održan na platou ispred spomenika „Poziv na ustanak“, na platou ispred kuće braće Ribnikar i Muzeja 25. maj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon državih ceremonija, sviranja himne i polaganja venaca, borcima, potomcima oslobodilačkih ratova Srbije i učesnicima skupa obratiće se Predsednik Vučić.

Imajući u vidu da će proslavi prisustovati predstavnici Međunarodne federacije boraca pokreta otpora (FIR-e), na čelu sa njenim predsednikom Vilmošom Hantijem, Vučić će za borce NORA-a, kao i predstavnike FIR-e prirediti poseban prijem na kome će general major Vidosav Kovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, zaslužnim pojedincima uručiti najveća boračka priznanja

U sklopu ovogodišenjeg obeležavanja 4. jula – Dana antifašističog otpora naroda Jugoslavije i Srbije, u prisustvu brojnih domaćih i stranih zvanica, u večernjim satima, u Narodnom pozorištu planirano je održavanje svečane akademije uz prigodan kulturno-umetnički program.

Narednog dana predviđen je radni sastanak boraca Srbije, regiona i Evrope kome će predsedavati gospodin Vilmoš Hanti.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar