Zbog onoga što je Sofija (23) FOTOGRAFISALA na Kalemegdanu odmah joj je BESNO prišao čuvar: Doživela ŠOK!

Sofija je na Kalemegdanu doživela neprijatnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako profesionalnim foto-aparatom poželite da fotografišete srpski Stounhendž, tj. Kalemegdan, možete doživeti neprijatnost od obezbeđenja koje na beogradskoj tvrđavi motri na svaki potez posetilaca.

Naime, kako za Objektiv navodi Sofija Š. (23) iz Niša, pre nekoliko dana je fotografisala čuveni Pobednik, kada joj je ljutito prišao čuvar, koji joj je, kako ističe, odmah rekao da skloni aparat, jer krši propise.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SVUDA U SVETU FOTOGRAFIŠEM

– Moj foto-aparat jeste glomazan, ali malo bolji telefon ima kvalitetniju kameru od njega. Kada sam pitala zaposlenog zašto ne mogu da fotografišem i pitala ga gde piše da je slikanje zabranjeno, kazao mi je: ,”Nema potrebe da piše, ja sam tu da kažem”. Nisam mogla da verujem šta čujem, jer sam svuda u svetu slikala apsolutno sve tvrđave bez problema – navodi naša sagovornica.

Kako ističe, nimalo prijatan član obezbeđenja potom joj je kazao da oni koji koriste profesionalne aparate moraju mejlom da se najave da će fotografisati tvrđavu.

Ovu i ostale zanimljive priče čitajte u sutrašnjem izdanju štampanog izdanja lista Objektiv.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Naravno...zato je GOOGLE zavirio u svaki kutak...dobro nam i u toalete nisu ulazili da slikaju sve...Ali ako devojka zeli da fotografise...to nije moguce...Kakve licemerne gmazove sa upitnim intelektualnim spiosobnostima postavljaju na mesta kerbera...

    Odgovori
  2. Ja koliko znam nije dozvoljeno snimanje Kamerom po gotovo sa tronoscem. Fotoaparatom je dozvojeno, pitanje je koliko se cuvar razume u to sta je profesionalni fotoaparat a sta savremeni fotoaparat za licnu upotrebu. Inace se zabrana odnosi na one koji profesionalno slikaju pa izradjuju razglednice koje prodaju tako da se to smatra iskoriscavanjem kulturnog dobra, sa dozvolom i predpostavljam nekom taksom sve moze da se fotografise i snima kamerama i sa tronoscem. Ziveli

    Odgovori

Ostavite komentar