Završen “Drugi zimski rat”: Rusi minimalcem do prvih bodova, mnogo propuštenih šansi za Fince! (VIDEO)

Sada tri reprezentacije u grupi B imaju isto toliko bodova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky, Pool

Fudbaleri Rusije došli su do minimalne pobede protiv reprezentacije Finske od 1:0 u okviru meča druge runde grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu.

Može se reći da su obe ekipe bile podjednake po šansama, ali je “zbornaja komanda” uspela svoje prilike da materijalizuje u gol, kojim im je doneo prvi trijumf i bodove na Euru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Odmah na samom startu meča Finci su nakon sjajnog centarušta Juka Raitala poveli pogotkom Pohjanpala, koji je fenomenalno odreagovao glavom.

Ipak, nakon konsultovanja VAR tehnologije utvrđeno je da je finski napadač bio u ofsajdu zbog čega je ovaj gol poništen od strane sudije Makelija.

Imala je Rusija odličnu šansu da povede u 10. minutu kada je Ozdoev dobio sjajnu loptu u šesnaestercu, ali je prejako šutirao, tako da je lopta otišla visoko iznad prečke.

Ponovo je u 21. minutu u glavnoj ulozi na terenu bio Pohjanpalo, koji je nakon sjajnog prijema iz blizine pucao ka golu Safonova, ali je ruska odbrana veoma dobro intervenisala i izblokirala ovaj pokušaj.

Peh za “zbornaju komandu” dogodio se par minuta kasnije, kada je u skoku oboren defanzivac Mario Fernandes, koji posle teške povrede nije mogao da nastavi susret, pa je na teren ušao Karavajev.

Iako je bilo mestimičnih šansi, ništa do samog kraja poluvremena, odnosno do nadoknade nije se dogodilo, sve dok na scenu nije stupio Alekesej Mirančuk.

Ruski fudbaler je odlično prihvatio loptu sa desne strane unutar šesnaesterca, a potom je izuzetno preciznim udarcem u leve rašlje matirao Hradeckog za prednost njegove reprezentacije od 1:0.

Pokušali su Finci da krenu jako od samog starta drugog dela igre. To se videlo iz pokušaja Pukija iz 49. minuta, kada mu je šut izvan šesnaesterca izblokiran.

Isti igrač je imao izvanrednu priliku da postigne gol samo pet minuta kasnije, ali je nakon sjajnog prodora i driblina njegov šut odbranio Safonov.

Posle toga čini se kao da je igra Finaca dodatno opala, pa su Rusi imali dve sjajne prilike preko Žemaletdinova i Kuzjaeva, prvi je šutirao neprecizno dok je u drugom slučaju Hradecki sjajno odreagovao.

Sada nam tabele grupe B donosi čak tri ekipe sa po tri osvojena boda, ali nam preostaje da Belgija i Danska odigraju svoj zaostali meč.

U svakom slučaju čini se da se Dancima ovde ne piše dobro, dok bi Finci uz određene dobre rezultate u drugim grupama kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa mogla da ide u nokaut fazu.

Ipak, za sada je Rusija na tom trećem mestu zbog poraza od Belgije od 3:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bane Ivanović zadužio dres reprezentacije: Uslikan je na meču Rusije i Finske (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar