“Mama, ne mogu da dišem”: Mali Dušan je počeo da se GUŠI i savija na podu, a onda je Mira uletela u sobu

Ona je do detalja opisala šta se događalo tog dana i sa kakvom dijagnozom je morala da se suoči

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mira D. (34) podelila je svoju ispovest za Objektiv.rs i otkrila kroz kakvu je torturu prošla nakon što je njen sin Dušan (5) u toku noći osetio neobjašnjive simptome.

Ona je do detalja opisala šta se događalo tog dana i sa kakvom dijagnozom je morala da se suoči. Njenu priču vam prenosimo u celosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Moj Dušan je bio zdravo dete, sve dok jedne noći nije osetio neobjašnjive simptome. Taj dan smo kao i uobičajeno proveli na igralištu. On je provodio vreme sa svojim vršnjacima, a ja sam sedela sa njihovim majkama i ama baš ništa nije ukazivalo da ćemo celu noć provesti u bolnici – započinje Mira svou potresnu ispovest.

– Bilo je nego oko dva časa ujutru kada sam čula snažan krik iz Dušanove sobe i kako mi jedva govori: – Mama, ja ne mogu da dišem. Odmah sam utrčala i videla ga kako se savija po krevetu i drži za grudi. Odmah sam upalila automobil u odjrila u bolnici. Nakon injekcije urbazona Dušanovo stanje se smirilo, ali je nažalost problem koji je dobio bio hronične prirode i dugotrajan – priča ona i objašnjava kakvu dijagnozu su dobili:

– Lekar nam je rekao da je napad bio posledica takozvane alergijske astme koja se često javlja u njegovom uzrastu. Dušan je dobio pumpicu koja mu pomaže pri disanju i uspeli smo koliko toliko da se vratimo normalnom životu. Doduše, neke navike smo morali da promenimo. Kako postoji više alergena koji utiču na njega – uključujući polen, prašinu, grinje i životinjsku dlaku. Takvo stanje zahteva konstantno čišćenje i dezinfekciju kuće, a morali smo i da odustanemo od ideje o kupovini kućnog ljubimca – zaključuje Mira.

“Nisu oni ĐUBRETARI sine – mi smo”: Zbog razgovora DEDE i unuka, Vladimir je danima bio van sebe 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar