Kobno kupanje u Lovćencu: Dečak se zapetljao u travu, drug skočio u pomoć, pa STRADALA OBOJICA (FOTO)

Dvojici maloletnika nije bilo spasa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Objektiv,privatna arhiva

E. K. (16) iz Feketića i njegov prijatelj (14) nastradali su u kanalu Dunav-Tisa-Dunav u selu Lovćenac kad su hteli da se okupaju i malo se rashlade.

Dva dečaka iz Feketića, E. K. (16) i njegov drug (14), udavili su se u subotu oko 17 sati kad su hteli da se okupaju u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, koji protiče kroz selo između naselja Mali Iđoš i Lovćenac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se tragedija dogodila niko u Feketiću juče nije mogao sa sigurnošću da tvrdi. Prolaznici su s glavnog puta čuli zapomaganje iz vode i ugledali decu kako se dave. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

– Nažalost, njima nije bilo spasa. Na mesto tragedije ubrzo su došli i roditelji dečaka. Majka E. K. je rekla da je znala da je njen sin sa drugom otišao do kanala da se okupa. Kad je čula šta se dogodilo, nesrećna žena nije mogla da prestane da plače i doziva svog sina – kaže naš sagovornik.

Dve verzije

Prema njegovim rečima, veruje se da su dečaci nastradali jer su bili slabi plivači, a neki kažu da čak uopšte nisu ni znali da plivaju.

– Kanal se strmo spušta od ravnog terena prema vodi, pa je moguće da se jedan dečak nesmotreno u brzini okliznuo niz strminu, a da je drugi hteo da mu pomogne – objašnjava izvor upoznat sa slučajem: – Čuli smo i drugu verziju, da je jedan od dečaka skočio u vodu i da se tada zapleo u travu, a da je drug skočio za njim želeći da mu pomogne. Međutim, stradala su, nažalost, obojica.

Juče je čitavo selo Feketić bilo zavijeno u crno, meštani su dolazili u domove nastradalih da njihovim roditeljima izjave saučešće.

– E. K. je bio osnovac, kao i njegov drug. Obe familije su vredne, radne i poštovane u selu – pričale su uplakane komšije.

Bedžet K., brat od strica nastradalog E. K., kaže da ni u košmaru nisu mogli da očekuju da će se ovako nešto dogoditi.

– Spremamo sahranu, van sebe smo. Dečaci su bili dobri, išli su zajedno u školu, lepo su se družili. Svi smo ih voleli i u porodici i u selu. Roditelji su zanemeli od tuge, nemaju snage da daju izjave. Ne znam kako će se oporaviti od ovog gubitka – rekao je Bedžet K. jedva zadržavajući suze.

Preko puta kuće u kojoj je s porodicom živeo E. K. nalazi se porodična kuća njegovog, takođe nastradalog, druga. I njegova porodica se nosi sa istim bolom i tugom i ne može da govori. Zatvorili su se u kuću i čuje se samo jauk.

Foto: Privatna arhiva

Stalno se kupaju

Na obližnjoj pumpi kažu da se u tom kanalu deca kupaju svakog leta.

– Sezona nije još ni počela, a već je ta voda odnela dva života. Tu voda nije dublja od dva metra, ali deca nisu znala da plivaju – pričaju meštani. Još nije potvrđen dan kad će dva kovčega iz Feketića biti proneta selom na njihov poslednji put, a najverovatnije će to biti u ponedeljak.

Hronologija: Deca se dave tokom igre

maj 2021 – Dečak U. L. (6) udavio se na Vaskrs u septičkoj jami u naselju Karaula u Nišu dok se igrao s bratom

april 2021 – Dečak (5) utopio se u ribnjaku u dvorištu kuće u Brusu kad je došao do bazena da se poigra

april 2021 – Strahinja S. (10) utopio se u jezeru u selu Manđelos kod Sremske Mitrovice dok se igrao s drugom

avgust 2020 – Braća D. M. (5) i D. M. (7) utopila su se u jezeru Očaga kod Lazarevca dok su roditelji čuvali bebu

Nesreća za nesrećom: Za godinu dana stradalo petoro dece

Nažalost, ovo nije jedina tragedija u selu Feketić u kojoj su deca izgubila život.

– U oktobru nas je zadesila velika nesreća, poginulo je dvoje dece na putu, a eto, za godinu dana u Feketiću je petoro dece izgubilo život – kaže komšija nastradalog E. K.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar