OBJEKTIV SAZNAJE

Inspektor Stolić bio u AKCIJI u Banatskom Brestovcu: Hapsio pančevačku ćeliju, pa JAVLJAO “kavčanima”

Na saslušanju pred specijalnim tužiocem Stolić se branio ćutanjem, a sud mu je odredio pritvor do 30 dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Inspektor SBPOK Božidar Stolić (35), uhapšen pod sumnjom da je odavao informacije “kavačkom klanu” i sabotirao istragu protiv njega, učestvovao je u hapšenju pančevačke ćelije klana 5. februara ove godine, o čemu je Objektiv već pisao.

BIO U KUĆI SMRTI

Operativci UKP su, da bi mogli da rade daleko od očiju javnosti, celog tog dana odvlačili s lokacije na lokaciju brojne novinarske ekipe koje su se u selo zaputile tragom informacije da su Belivukovi i Miljkovićevi “vojnici” na brestovačkom prostoru imali poligon za obuku i pomenuto strelište. Sumnjalo se da su dovođeni kako bi vežbali, ali da su pored njih tu dovođene i njihove žrtve, koje su mučili na jednom imanju okruženom njivama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zanimljivo je da je Stolić dan ranije, 4. februara, bio u grupi inspektora koja je hapsila Marka Miljkovića Mareta (30). Takođe, kasnije je direktno učestovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući u naselju Livadice 3, kod Ritopeka. Na tom slučaju je radio sve do hapšenja. Stolić je među prvim inspektorima koji su ušli u „kuću smrti”, u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četvoro ljudi. Radio je na prikupljanju tragova i dokaza, i samim tim bio upoznat sa svime što policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe.

ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU

Inspektor SBPOK uhapšen je u četvrtak uveče pod sumnjom da je odavao informacije Belivukovom klanu za novac. Uhapšen je dok je u svom domu gledao televiziju.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, istakao je da je kapetan policije pao na svim pitanjima tokom poligrafskog ispitivanja. Kako je naglasio, Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije zahvaljujući njemu, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što je zločinačka organizacija Belivuk– Miljković i definitivno pala. Stolić je, precizirao je Vulin, pao na svim pitanjima na poligrafu – da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke i da je znao o kome su te poruke.

Na saslušanju pred specijalnim tužiocem Stolić se branio ćutanjem, a sud mu je odredio pritvor do 30 dana.

DERNEK S VUKOM JEREMIĆEM

Uhapšeni inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK, prema video-snimku nastalom u kafani „Jahorina”, blizak je lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću. Na tom slavlju Stolić je dernečio samo nekoliko metara od Jeremića, koji je u svom stilu pušio skupocene tompuse.

O samom Stoliću nema previše raspoloživih informacija, a kako je Objektiv nezvanično saznao, njegov uspon u policiji direktno je vezan za Slobodana Kuribaka.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 14. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar