Isplivali novi DOKAZI: Belivukov klan ubio i Gorana Mihajlovića, svi tragovi potvrđuju šta se dogodilo

U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić, Printscreen/ Youtube

Nestanak Gorana Mihajlovića, 1. aprila 2019. godine u Beogradu, na pragu je da bude rasvetljen. Prema saznanjima “Novosti”, krivična prijava za ovo smaknuće uskoro će biti na stolu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Da je reč o ubistvu, iza kog stoji kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pokazuju svi prikupljeni materijalni tragovi i dokazi. Mihajlovića je, po svemu sudeći, u klopku uvukao Filip G. iz Berana, a koji je kasnije bio na vezi sa sada uhapšenim inspektorom Božidarom Stolićem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo zamršeno klupko kriminalnih radnji, zločina, kao i sprege pripadnika iz mafijaškog “kavačkog klana” sa pojedinim pripadnicima srpske policije, polako se raspetljava. Stoliću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, na teret se stavlja da je odavao informacije iz istrage “kavačkom klanu”, kao i da je sabotirao istrage ubistava.

– On je osumnjičen je da je davao informacije Filipu G., čiji je rođeni brat Željko G. visokopozicionirani član ovog kotorskog klana – navodi izvor “Novosti” iz istrage. – Stolić je, inače, istraživao nestanke, za koje se sumnjičila Belivukova i Miljkovićeva kriminalna ekipa, a jedno od tih je bilo i Mihajlovićevo. Navodno, Filip mu je davao informacije o tim slučajevima, posebno o nestanku ovog mladića iz Resnika, koga je on, praktično, namamio tog 1. aprila pre dve godine.

U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine. Nedostajalo mu je nešto više od mesec dana. NJegovo ime našlo se na spisku, objavljenom u medijima, onih o čijoj se sudbini ništa ne zna, a povezuju se sa kriminalnim sukobima.

Nkegova porodica, pre svih roditelji, supruga i ćerkica, nemaju mira ni spokoja. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem. O svojim saznanjima, pre mesec dana govorila je za “Novosti”.

– Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće – ispričala je Sanja. – Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji.

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga Nina Šuntića. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka kao da je u zemlju propao.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu.

– Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela sestra Filipa G. – navodi naš izvor. – U autu smo pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera.

Ovakvi snimci bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije kretanja Gorana Mihajlovića tog kobnog dana. Kamere iz Resnika “uhvatile” su njegov susret sa Šuntićem na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo “smart”, kojim je ovaj došao.

Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Prema Sanjinim rečima, Šuntić je kasnije njima rekao da je Gorana ostavio na “Buvljaku” u Novom Beogradu i da ga otada više nije video.

– Sve sam ovo ispričala policiji, ali još čekam rezultate istrage – staloženo nam je pričala Sanja, u kojoj je tada još tinjala slabašna nada da je Goran možda živ. – Organizovao je ćerkici prvi rođendan 22. februara, a eto posle mesec i po dana je nestao.

U jednom trenutku u rasvetljavanje sudbine Gorana Mihajlovića, ali i drugih mladića, čiji je nestanak prijavljen službenicima Policijske uprave u Beogradu, priključila se i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala. To se dogodilo onog trenutka kada su se iza rešetaka našli pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića, kao i oni sami.

– Inspektor Stolić je nekoliko puta razgovarao sa porodicom nestalog Gorana Mihajlovića – navodi naš sagovornik. – Održavao je kontakte sa Filipom G., iako je ovaj direktno vezan za sudbinu mladića iz Resnika i zna detalje njegove tragične sudbine. Utvrđeno je da mu je davao informacije ne samo iz istrage, već i da li su on ili brat na poternici, ali i druge podatke, koji su interesovali “kavački klan”.

Filip G. je pre nekoliko meseci bio hapšen na teritoriji Srbije zbog kokaina i nezakonitog držanja oružja. NJegov brat Ž. G. je već izvesno vreme u inostranstvu, gde se sklonio po otpočinjanju krvavog sukoba između “škaljaraca” i “kavčana”.

– Beranac Željko G. i Radoje Zvicer su gotovo u svakodnevnom kontaktu – navodi naš sagovornik. – Sumnjamo da je tako tekao lanac odavanja informacija. Stolić je davao Filipu G., a on svom bratu Željku G., koji ih je potom prosleđivao Zviceru.

Interesantna je i činjenica da je Stolić bio u grupi inspektora koja je uhapsila Marka Miljkovića, jednog od vođa ove kriminalne grupe, 4. februara ove godine, ali i da je učestvovao u pretresu prostorija ove ekipe ne samo u Beogradu, već i u Pančevu.

VULIN O UHAPŠENOM INSPEKTORUPosle saslušanja Božidaru Stoliću je određen jednomesečni pritvor. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je Stolić “pao” na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja i poručio da je on počinio akt izdaje i da će svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci.

– Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića, mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice – istakao je Vulin.

Kako je naglasio, zahvaljujući njemu Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar