Svemirska avantura plaćena 28 miliona dolara: Bezosove planove može da pokvari OVAJ milijarder (VIDEO)

Vlasnik Virgin Galactica navodno ima ambiciozne planove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Blue Origin / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Svemirska trka se dramatično ubrzala! Pored kompanije SpaceX (Ilon Mask), u igri su Blue Origin (Džef Bezos) i Virgin Galactic (Ričard Branson).

Naravno, pričamo o turističkom segmentu, jer SpaceX uveliko prevozi astronaute i opremu do Međunarodne svemirske stanice (MSS).

Juče je objavljena vest da je poslednje mesto za let u svemir, krajem jula, plaćeno 28 miliona dolara. Ime srećnika, koji će u društvu Bezosa i njegovog brata uživati u spektakularnom pogledu, nije otkriveno.

Ko će pobediti?

Čini se da je Bezos pobedio u trci Ilona Maska, jer njegove rakete neće komercijalizovati biznis do naredne godine, ali se u kombinaciju iznenada ubacio Ričard Branson.

Osnivač Virgin Galactica, navodno, sprema se da iskoristi novo testiranje letelice SpaceShipTwo i poleti u svemir 2. jula, prenosi Investor’s Business Daily.

On je na Twitteru čestitao Bezosu na uspehu kompanije Blue Origin, ostavljajući i zanimljivu poruku “watch this space …”.

Bezbednost ispred svega

Ukoliko Branson zaista planira da “pobedi” Bezosa moraće da obezbedi dozvolu Federalna uprave za avijaciju SAD.

Upućeni u tehnološka zbivanja, međutim, sumnjaju da osnivač Virgina može da prestigne najbogatijeg čoveka na planeti.

– Male su šanse da će Virgin Galactic biti spreman u narednih nekoliko meseci. Možda rade u tom smeru, ali njihove letelice beležile su određene probleme u prošlosti. Sigurno će biti koncentrisani na bezbednost, više nego da budu prvi – smatra analitičar Laura Forček iz kompanije Astralytical.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar