Nije nam pomoglo ni izvinjenje: Srbija kažnjena zbog rasizma, evo šta se tačno dogodilo (FOTO)

Neverovatno!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Libero srpske odbojkaške reprezentacije Sanja Đurđević kažnjena je sa dve utakmice suspenzije zbog nepromišljenog gesta na meču između Srbije i Tajlanda u okviru Lige nacija.

Srpska odbojkašica je pokazala “kose oči” što je okarakterisano kao rasistička poruka, iako je Đurđevićeva imala drugačije objašnjenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom ‘Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih’. Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju – napisala je Sanja.

FIVB nije uvažio ovo izvinjenje i opravdanje, smatrajući da je Srpkinja napravila potez kojim je uvredila reprezentativke Tajlanda na rasnoj osnovi. Sanja je več propustila meč protiv Belgije, a neće biti na raspolaganju Aleksandru Vladisavljevu ni za duel protiv Kanade, koji je na programu 12. juna.

Foto: Printscreen/Twitter

Pored libera srpskog tima kažnjen je i Odbojkaški savez Srbije, koji će morati da plati 20 hiljada švajcarskih franaka. Cela svota biće uplaćena u Fond namenjen za borbu protiv diskriminacije bilo koje vrste. Ova presuda FIVB je već konačna pošto nije dozvoljena žalba.

Novi poraz odbojkašica Srbije: Belgija slavila u pet setova

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar