Udžbenik „Ni puha ni pera!“: poklon ljubiteljima ruskog jezika i kulture

Novi udžbenik namenjenom je odraslima i studentima za brzo savladavanje početnog nivoa ruskog jezika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PR

Učenje bilo kog jezika pokazalo se daleko zanimljivijim, ali i lakšim, ukoliko razumemo njegov kulturološki aspekt i ukoliko se stavimo u svima bliske svakodnevne situacije. Upravo takav pristup zastupljen je u novom udžbeniku pod naslovom „Ni puha ni pera!“, namenjenom odraslima i studentima za brzo savladavanje početnog nivoa ruskog jezika.

Udžbenik „Ni puha ni pera!“ izdao je Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz podršku kompanije NIS. Može da se koristi za samostalno učenje ili učenje u grupi, za kurseve u kompanijama, kao i nadogradnju znanja kod početnika. Pristup je savremen, po ugledu na aktuelne udžbenike stranih jezika, sa modernom i inovativnom metodom učenja.

Dakle, osim mogućnosti da se uz „Ni puha ni pera!“ brzo ovlada konverzacijom, u njemu se nalaze i brojni primeri iz porodičnog, studentskog i poslovnog okruženja, kao i svakodnevne prakse, kao što je turizam, trgovina, ugostiteljstvo i administracija. Pored toga, sadrži i riznicu znanja iz ruske kulture, te je tako prvi udžbenik ove vrste u Srbiji.

„Ni puha ni pera!“ je podeljen na 10 lekcija i 30 dijaloga, više od 300 raznovrsnih vežbi, a sadrži i gramatički prilog, rusko-srpski rečnik, kao i audio-materijale uz vežbe i primer međunarodno priznatog TRKI testa za nivo A1.

Njegovi autori su priznati stručnjaci, profesori Filološkog fakulteta u Beogradu, Filozofskog fakulteta i Akademije umetnosti u Novom Sadu i novosadskih gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“. Za lekturu bio zadužen Institut Puškin u Moskvi.

PDF verzija udžbenika „Ni puha ni pera!“ može da se preuzme na sajtu kompanije NIS, na sledećem linku https://www.nis.eu/ruski-jezik-udzbenik/.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar