Julijana je slavila ROĐENDAN, ne sluteći šta će taj dan doneti: Život joj se u momentu pretvorio u KOŠMAR

Do tada je bila medicinska sestra koja je pomagala ljudima, ali nije ni pomislila da će i sama proći sve ono što bi zadesilo njene pacijente

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Unsplash

Julijana Aparesida Pončano (37) čitav život radila je kao medicinska sestra na onkološkom odeljenju u bolnici Amor u Sao Paulu.

Na njeno veliko iznenađenje i razočaranje, privremeno je prestala da bude medicinska sestra i postala pacijentkinja u toj bolnici nakon što joj je dijagnostikovan rak dojke, a bolest joj je otkrivena na njen rođendan.

Sestru joj UBILI pre pet godina: Preuzela je brigu o njenoj deci, a sada ju je zadesila još gora SUDBINA

– U maju 2018. napipala sam kvržicu na dojci. Odmah mi je bilo sumnjivo, svrbelo me je i brzo je naraslo i do dva centimetra. Samopregled sam obavila tačno na moj rođendan. Bila sam zabrinuta i otišla na biopsiju – rekla je Julijana, prenosi brazilski UOL.

Na pregledu su se ostvarile crne slutnje – u pitanju je bio karcinom.

Foto: Pixabay/sasint

– Posle 15 dana dobila sam rezultat, a tumor je bio zloćudan. Najpre sam morala operacijom da uklonim tu kvržicu, što mi je otežalo oporavak. Zatim sam dobila nekrozu dojke i sve je to uticalo na moju psihu. Za šest meseci potom, obavila sam 16 sesija hemoterapije, a potom i radioterapiju – istakla je medicinska sestra, koja priznaje da je bila uplašena za svoj život.

– Mislila sam da ću umreti, a imala sam samo 35 godina. takođe imam i malu ćerku, nije mi bilo lako da se nosim sa tim saznanjem. Nisam mogla da izbacim tu pomisao iz glave da će ostati bez majke tako mlada – dodala je ona.

Kaže da je imala sreće što nije morala da odstrani celu dojku, već samo deo, a hemotrapije i radioterapije su u međuvremenu dale povoljan rezultat.

– U maju 2020. sam odradila poslednju sesiju radioterapije. Sada sam znatno bolje, ali na svakih šest meseci moram na preglede. Osećam se kao pobednik i srećna sam što sam iz ovog izašla živa. Ubrzo sam se vratila poslu i sada imam još veći motiv da pomažem ljudima u izlečenju, nakon što sam i sama ovo preživela – zaključila je Julijana.

Jankovići u suzama: Majka dvoje dece preminula na TOBOGANU, luna park odmah zatvoren

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar