ANALIZA SRBINOVE MAGIJE

Jokić je šahista na košarkaškom terenu: Kako je za samo tren oka smislio asistenciju godine? (VIDEO)

Kao policajac koji usmerava saobraćaj, Nikola je učinio da svi gledaju u Erona Gordona, a onda je pronašao Majkla Portera Džuniora. Ostalo je istorija...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Nikola Jokić je, i pored toga što je Dejm Lilard ubacio 55 poena tokom utakmice NBA lige sa Denverom, tema broj jedan u košarkaškom svetu.

U trijumfu svog Denvera, možda i ključnom u ovoj sezoni, postigao je 38 poena, uz 11 skokova i devet asistencija, a ona poslednja za 143:140 bila je više nego magična.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je na sebe navukao tri košarkaša protivničkog tima, prevarivši ih. Kako je to uradio?

Pa, prvo je počeo da pokazuje, kao saobraćajac koji usmerava saobraćaj, da će lopta ići ka Eronu Gordonu, na šta je praktično više od pola tima Trejlblejzersa naselo. da bi onda poslao pas koji bi praktično svako dete iza zgrade moglo da izvede, potpuno samom Majklu Porteru Džunioru, kom nije bilo teško da postigne trojku iz ćoška, jer je to jedan od njegovih “trejdmark” poteza.

Srbin doslovno igra šah na košarkaškom terenu, razmišlja i po nekoliko poteza unapred, ulazi u um protivničkih igrača i konstantno, iz utakmice u utakmicu, njihove slabosti koristi protiv njih.

Ili što bi neki košarkaški znalci rekli – Jokić sa terena vidi ono što ne vide ni osobe na tribinama, odnosno, popularni “džoker” uspeva da učini da igra izgleda toliko jednostavno, kao da je dečak ispred konzole koji igra igricu NBA 2k21 i džojstikom komanduje gde će koji od njegovih saigrača da ide dalje.

S tim što u ovom slučaju, Srbin je indirektno komandovao i protivničkim igračima, što njegovo dostignuće čini još većim.

Evo i asistencije godine, ako ne najlepše, onda možda najvažnije, koju je srpski doktor košarke osmislio za manje od sekund vremena:

Naravno, analize su krenule samo da se ređaju.

Nadamo se da vam je posle naše analize malo jasnije šta je Nikola ovde zapravo uradio.

Piše: Aleksa Radosavljević

Kakve Srbinove reči: Retko kada Jokić nekoga ovoliko hvali, ali Lilarda je sada stvarno morao (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar