Olgicine žrtve “estetike” završavale kod psihijatra: Nadrilekarka umesto anestezija pričala “IZDRŽI”

Sagovornica Objektiva nada se da će Markanovićevu stići zaslužena kazna za patnje koje je nanela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Drustvene mreze

Olgica Markanović, osumnjičena da je „estetskim zahvatima” unakazila najmanje 11 žena i devojaka, uhapšena je juče na graničnom prelazu sa Hrvatskom dok je pokušavala da napusti Srbiju. O tome da se u njenom salonu na Senjaku nešto čudno dešava, Objektiv je već pisao kada je, tragajući za „doktorima” koji unakazuju Srpkinje, naišao i na njeno ime.

Markanovićevoj je po hapšenju određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega je čeka saslušanje pred tužiocem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik odlučiće da li će protiv nje biti podnet predlog za određivanje pritvora. U nastavku istrage ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje povreda i po potrebi preduzeti sve druge dokazne radnje. Markanovićevu tužilaštvo sumnjiči za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi s nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću. Nakon prijava koje su podnele oštećene i Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM, kao i informacije Ministarstva zdravlja, tužilaštvo je u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala beogradske policije izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da je, zasad, kod 11 oštećenih Markanovićeva izazvala zdravstvene probleme i pored povreda im i teško narušila zdravlje. Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da je Markanovićeva duže vreme u medicinsko-estetskom centru „Tayas”, u Driničkoj 8 na beogradskom Senjaku, pružala navedene usluge bez licence Ministarstva zdravlja, suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Foto: Instagram/olgicamarkanovic/Printscreen

ŽRTVE ZAVRŠILE KOD PSIHIJATRA

Advokat Vladan Gotovac, koji je u ime 10 oštećenih podneo krivičnu prijavu protiv Markanovićeve, za Objektiv kaže da sve devojke i žene koje on zastupa imaju vidljive ožiljke.

– Radi se o trajnim oštećenjima na nosnoj piramidi, jagodicama i čelu. Priložili smo i medicinsku dokumentaciju zvaničnih ustanova, kojima su se obratile radi sanranja povreda – kaže Gotovac.

Posledice Markanovićevih dela su takve da je pitanje hoće li ikada doći do oporavka. – Nekoliko devojaka je u toliko teškom stanju posle svega da sam im preporučio da potraže pomoć psihijatra – kaže advokat.

UMESTO ANESTEZIJE, GOVORILA JE „IZDRŽI”

Jedna od devojaka koje Gotovac zastupa u razgovoru za naš list ispričala je da je ceo slučaj razotkriven kada se broj žena koje je Markanovićeva, kako kaže, uništila, toliko uvećao da je bilo nemoguće da se njihove priče ne uvežu.

– U početku nismo znale jedna za drugu. Prolazile smo pravi pakao. Svima nam je odgovarala isto. Ispadalo je da smo same za sve krive. Kad se samo setim… Uživala je da nam nanosi bol. Kada bih joj tražila anesteziju, govorila bi mi „Izdrži, izdrži”. Imala sam treći stepen opekotina, skinula mi je bez pitanja neke mladeže za koje ne znam da li su bili maligni – prisetila se ona „tretmana”.

SKUPO PLAĆENA SAKAĆENJA

Markanovićeva je, kaže, obična kozmetičarka, a predstavljala se kao doktor.

– Kod mene su drastične promene. Imam ožiljke, pigmentaciju, ma svašta… Dala sam joj 1.600 evra da bi me uništila – kaže ova mlada žena.

Sagovornica Objektiva nada se da će Markanovićevu stići zaslužena kazna za patnje koje je nanela.

– Koliko znam, ima još nekoliko desetina oštećenih koje zastupaju drugi advokati. Nismo jedine – napominje naša sagovornica. Prema njenim saznanjima, Markanovićeva živi u Banjaluci, odakle je na svake dve nedelje dolazila u Beograd na dva-tri dana kako bi obavila „tretmane”, posle čega bi se vraćala za Banjaluku.

PIŠE: KSENIJA KAPISODA

Ovu i ostale aktuelne teme čitajte u današnjem izdanju Objektiva

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar