Ako ne želite da naljutite vašu macu, nemojte joj dati da pomiriše ovo

Mačke imaju mnogo osetljivije čulo mirisa od ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Borna Bevanda

Ukoliko u svom domu imate macu, sigurno ste primetili da ima veoma istančano i osetljivo čulo mirisa, kao i da joj neki od njih ne prijaju. Mačji njuh je mnogo osetljiviji od ljudskog, pa će vaš četvoronožni ljubimac reagovati na mirise mnogo brže i jače nego vi.

Na ovom spisku je nekoliko mirisa koje mačke ne podnose, pa je vlasnicima korisno da saznaju koji su u pitanju. Evo njihovog spiska:

Pokvarena riba

Iako obožavaju da je jedu, mace ne podnose miris pokvarenog ribljeg mesa i nikada nemojte pokušavati da je naterate ni da joj se približi, a kamoli pojede pokvarenu ribu.

Paradajz i crveni luk

Generalno, mačke nisu ljubitelji voća i povrća, ali definitivno beže glavom bez obzira kad osete mirise paradajza i crvenog luka.

Banane i agrumi

Ni voće im nije omiljeno, a pogotovo mirisi cirusnog voća i banane. To možete da iskoristite ako želite da vaša maca ne prilazi određenim komadima nameštaja – samo ih premažite korom od banane ili ih naprskajte sprejom koji ima citrusnu mirisnu notu.

Menta (nana)

Dok pijete topao čaj od nane, maca vam sigurno neće sedeti u krilu i zadovoljno presti. Naprotiv, otići će u drugu prostoriju, jer joj miris mente ne prija.

Lavanda

Miris lavande je ljudima jedan od omiljenih, ali nikako i mačkama. One ne vole ovaj specifičan cvetni miris, a lavanda može čak da bude i otrovna ukoliko bi je pojele.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs, Lovetoknow

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar