Pakleni plan zapadnih moćnika: Totalni PRITISAK na Vučića da 15. juna prizna nezavisnost Kosova

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine planiran je 15. juna u Briselu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrej Tarfila / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zapadni sponzori kosovske nezavisnosti spremili su pakleni plan – da izvrše nezamisliv pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna nezavisnost tzv. Kosova nakon sastanka sa delegacijom iz Prištine koju će predvoditi premijer lažne države Aljbin Kurti.

Podsetimo, nastavak dijaloga Beograda i Prištine planiran je 15. juna u Briselu, a specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog tzv. Kosova i Srbije Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer danas i sutra borave na KiM, nakon čega će posetiti Beograd. Nema sumnje da su i oni deo kampanje pritiska na predsednika Vučića, potvrdili su za Objektiv.rs sagovornici iz diplomatskih izvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pojedini prištinski mediji objavili su danas vest da će Španija, koja se smatra najrigidnijom zemljom EU prema nezavisnosti tzv. države Kosova, uskoro u Prištini da otvori kancelariju za vezu.

Pozivajući se na svoje diplomatske izvore u Briselu, portal Demokracia piše da je Španija već donela ovu odluku.

– Bivši španski ministar spoljnih poslova Žozep Borelj, sada zadužen za spoljnu politiku EU, odigrao je ključnu ulogu u ovom koraku – navodi Demokracia izjavu “dobro obaveštenog diplomate”.

Podsetimo, predsednik Vučić je prošlog četvrtka saopštio da da je dobio zvanično obaveštenje da Grčka namerava da unapredi svoje odnose sa Prištinom na nivo kancelarije, odnosno političkih direktora.

Sve ovo jasno govori u prilog tome da zapadni moćnici nameravaju da slome Vučića kako bi priznao nezavisnost tvz. Kosova.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar