Majku mu dve godine POGREŠNO lečili: Kada je saznao za BOLEST, uradio je nešto zbog čega su se svi čudili

Uz njegovu pomoć sve je bilo lakše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Renato sa majkom Marijom. Foto: Facebook

Brazilac Renato Paulino (39) oduvek je bio vezan za svoju majku Mariju de Konsisao (72), a nakon što su je ćerke smestile u starački dom usled pogrešnog dijagnostikovanja Alchajmerove bolesti, osećao je grižu savesti do te mere da je u jednom momentu napustio posao i ostavio sve po strani kako bi se u potpunosti posvetio majci i brinuo o njoj. Njegova odluka naiša je najpre na čuđenje mnogih, da bi mu potom čestitali kada su videli koliko je posvećen ženi koja ga je rodila.

– Moja majka je živela u Minas Geraišu i dolazila je jednom mesečno u Sao Paulo kako bi nas posećivala. Tokom tih poseta primetio sam kod nje neka čudna ponašanja. Bila je zbunjena, mislila je da ljudi sa televizije razgovaraju sa njom, nije mogla da se seti datuma i brzo je zaboravljala. takođe je bilo dana kada bi zaboravila da li je isključila šporet ili ne, a dešavalo bi se i da se pomokri po odeći – naveo je Renato, prenosi brazilski Uol.br.

Dok je bila u bolnici, majka joj priredila PAKAO: “Poželela sam da joj da pogine u avionskoj nesreći”

Kada ju je odveo lekaru, neurolog je dijagnostikovao početnu fazu Alchajmerove bolesti.

Njegove sestre su htele da je smeste u starački dom, ali renato nije bio za to, već je poželeo da plati negovatelja koji bi se brinuo o njegovoj majci.

Ipak, nije naišao na razumevanje sestara.

Marija de Konseisao, Foto: Facebook

– Smestile su je u dom uz obećanje da će joj tamo biti mnogo bolje nego da ostane kod kuće. Posećivao sam je redovno, ali u jednom momentu prihodi su mi opali, nije bilo posla, pa sam morao mnogo više da radim, a majku sam obilazio jednom mesečno. Osećao sam grižu savesti zbog toga, setio bih se da je moja majka uvek brinula o meni i prelomio sam da dam otkaz, kako bih konstantnobio uz ženu koja me je rodila – navodi Renato.

U međuvremenu je lekar rekao da je bolest uznapredovala, a Renato veruje da je to zbog tuge jer nije svakodnevno sa svojom porodicom.

– Kada sam je doveo kući, potpuno sam se posvetio njoj. Morao sam da naučim sve o ovoj bolesti i kako se najbolje ponašati prema takvim osobama. Naučio sam da je hranim, da je kupam i menjam joj pelene. U početku su komšije imale predrasude, a danas me svi hvale – ponosan je Renato.

Dve godine kasnije, ispostavilo se da ipak ne boluje od Alchajmerove bolesti, već od frontotemporalne demencije i hidrocefalusa.

– Dve godine su je pogrešno lečili od Alchajmera. Konačno smo uspostavili pravu dijagnozu. Za ovu bolest nema leka, ali na meni je da učinim sve da joj što više olakšam starost – zaključuje brižni Brazilac.

Upoznao Marinu u kafiću i ubrzo je OŽENIO: Četiri godine kasnije GORKO se pokajao i ne dolazi mu se kući



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar