“Sve je slabiji, ima vrtoglavice i GUBI pamćenje”: Mladićev sin o UŽASU kroz koji prolazi general

S obzirom na to da je general prilično narušenog zdravlja, njegov sin je ubeđen da je sud požurio sa zakazivanjem završne reči

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MARTIN MEISSNER / AFP / Profimedia

Ako se u obzir budu uzeli samo dokazi, general Ratko Mladić će 8. juna biti slobodan čovek. Međutim, ako Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu potvrdi prvostepenu presudu, to će biti dokaz da rad Tribunala nema nikakve dodirne tačke s međunarodnim pravom i pravdom, da je nad procesom izvršeno pravno nasilje, a sud politizovan, rekao je sin generala Ratka Mladića, Darko za Objektiv.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

DOKAZIVALI DA JE NEVIN

On kaže da je tim generalove odbrane bio primoran da izvodi dokaze o njegovoj nevinosti, što se svakako smatra pravnim presedanom u suđenju.

– Odbrana je praktično morala da pobija tužiočeve navodne dokaze kako bi pokazala da Ratko nije kriv. Tako je, na primer, srušila tvrdnje veštaka za Markale 1, kad je sam sud priznao da je naš veštak pobio presudu za prethodni predmet, da bi se na kraju sudija sam pozvao na svoje presuđene činjenice iz tog predmeta, priznajući pobijanje generalove odbrane. Zbog svega toga smatramo da bi trebalo da bude oslobođen i naša žalba usvojena, u najmanju ruku da se, kao kod Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija, proces vrati na početak – uveren je Mladićev sin.

Isplivale nove informacije: Ratko Mladić uskoro na SLOBODI? Otkriven i tačan datum

IMA SVE MANJE SNAGE

Na pitanje šta bi vraćanje sudskog procesa na početak značilo za njegovog oca, Darko Mladić odgovara:

– U takvom scenariju on bi morao da bude pušten na slobodu i čeka početak tog novog procesa. To bi značilo da bi kao slobodan čovek mogao da iz Beograda čeka trenutak kada će početi novo suđenje, za koje on, svakako, ima sve manje snage.

S obzirom na to da je general prilično narušenog zdravlja, njegov sin je ubeđen da je sud požurio sa zakazivanjem završne reči.

– Kada bi ga pregledali nezavisni lekari, veliko je pitanje da li bi uopšte bilo dozvoljeno da mu se dalje sudi. To nama kao porodici, naravno, nije dozvoljeno da mu omogućimo, a zbog korone ni advokati nemaju pristup njemu u Hagu – kaže Darko, potvrđujući da se poslednji put sa ocem video u februaru prošle godine.

Zato publike, kako dodaje, najverovatnije neće biti na izricanju presude.

– Kao porodica još čekamo odobrenja da odemo u Hag, ali imalo bi smisla jedino da nam dozvole da ga posetimo pre i posle izricanja presude. Televizijski prenos iz sudnice mogu da gledam i iz Beograda. Odbrana je tražila da ceo tim bude prisutan i očekujem da će to biti odobreno – nada se Mladić.

VRTOGLAVICE I GUBITAK PAMĆENJA

Kaže da se redovno čuju telefonom, dok putem video-poziva mogu da komuniciraju dvaput nedeljno.

– Primetno je da je sve slabiji. Izveštaj o poslednjoj zdravstvenoj krizi, koju je imao prošle sedmice, treba da stigne ovih dana. Imao je vrtoglavice i gubitke pamćenja koji su bili prilično drastični. U međuvremenu je to nestalo, ali mi i dalje ne znamo šta je uzrok svemu tome. Ovako možemo samo da nagađamo… – zaključuje generalov sin.

Piše: Goran Mitrović

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar