LEPA VEST

Direktor Beogradskog vodovoda donirao opremu Prohoru Pčinjskom: Problem srpske svetinje biće REŠEN (FOTO)

Cilj je da se obezbedi redovno snabdevanje vodom za jedan od naših istorijski najvažnijih manastira, kao i za okolno stanovništvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ aktivno je počelo da učestvuje u rešavanju problema vodosnabdevanja manastirskog kompleksa „Prohor Pčinjski“, kao i okolnih naselja.

Takođe, Vlada Republike Srbije izdvojila je 25 miliona dinara za obnovu ovog područja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Direktor “Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Strahinja Danilović prepoznao je važnost ove inicijative, ne samo za Srpsku pravoslavnu crkvu, već i za ceo srpski narod, i pružio je svu neophodnu pomoć, sa ciljem da se obezbedi najvažnija životna namirnica za jedan od naših istorijski najvažnijih manastira, podignut u 11. veku, kao i za okolno stanovništvo.

Strahinja Danilović
Strahinja Danilović; Foto: Privatna arhiva

Danilović je donirao opremu za potrebe sanacije vodovoda i obezbedio da se svi radovi izvode uz stručni nadzor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući efikasnosti i operativnosti čitavog tima JKP BVK, već su realizovani neki od radova na postojećem vodozahvatu manastira “Prohor Pčinjski” i započeti su novi na sanaciji rezervoara.

Foto: Privatna arhiva

Za drugu fazu radova predviđena je i rekonstrukcija distributivnog cevovoda do graničnog prelaza „Prohor Pčinjski“, u ukupnoj dužini od kilometar i po.

Foto: Privatna arhiva

Uloženim trudom i izdvojenim vremenom celog stručnog tima, kao i samog direktora „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, biće rešen i višegodišnji problem za meštane koji se nalaze na obroncima iznad manastira, a koji su u prošlosti imali svoje interne sisteme za vodosnabdevanje, ali je u proteklih dvadesetak godina došlo do presušivanja izvora i stanovnici su ostali bez mogućnosti vodosnabdevanja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar