Anđelina Džoli 18 minuta pozirala PREKRIVENA PČELAMA po licu i telu: Iza svega stoji humani cilj (FOTO)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/extratv

Holivudska glumica Anđelina Džoli je za Dan pčela punih 18 minuta pozirala sa pčelama na svom licu i telu kako bi podigla svest o važnosti ovih bića za planetu.

Ona je dugo bila uključena u “UNHCR” kao specijalni izaslanik, a sarađuje i sa udruženjima “UNESCO” i “Guerlain” na inicijativi “Žene za pčele” koja planira da izgradi 2.500 pčelinjaka i obnovi 125 miliona pčela do 2025. godine, a ujedno će i obučavati i podržavati 50 žena koje se bave pčelarstvom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Glumica je u saradnji sa Nacionalnom geografijom odlučila da napravi svoj portret na kom je prekrivena pčelama i proširi svest ljudi o svemu ovome.

-Ja sam pčelar i kada sam dobio zadatak da radim sa Anđelinom, moja glavna briga bila je sigurnost. Slikanje tokom pandemije, sa brojnom ekipom i živim pčelama, stvorilo je kompleks egzekucije – napisao je čuveni američki fotograf Dan Vinters na svom profilu na Instagramu.

-I znao sam da je jedini način da se osiguramo da postignemo željeni efekat na fotografiji bio da koristimo istu tehniku koju je koristio Ričard Avedon (1923 – 2004) pre 40 godina za stvaranje svog istorijskog portreta pčelara – dodao je on dalje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dan Winters (@danwintersphoto)

-Angažovao sam svog prijatelja Konrada Bufarda da pomogne. Kontaktirao je entomologa koji je za Avedona formulisao poseban feromon (poznat kao kraljica mandibularnog feromona ili KMP). Entomolog se ponudio da nam da da koristimo isti feromon koji je korišćen na Avedonovom slikanju. Koristili smo italijanske pčele, a svi na snimanju, osim Anđeline, morali su da budu u zaštitnom odelu – nastavio je Dan.

-Atmosfera je bila veoma tiha i mračna kako bi pčele bile mirne. Naneo sam feromon na mesta na njenom telu gde sam želeo da se okupe pčele. Pčele privlači feromon, ali ih takođe podstiče da se ne roje. Anđelina je stajala savršeno mirno, prekrivena pčelama 18 minuta bez uboda. Biti u blizini pčela je uvek iskustvo koje me ostavlja u čudu. Mislim da je ovo snimanje takođe izazvalo strahopoštovanje za sve prisutne – a naša ponuda za Svetski dan pčela ima svoje korene u istoriji fotografije. Stvarajući ovaj portret tačno 40 godina kasnije, danas odajemo počast ne samo pčelama i pčelarima, već i Avedonu, njegovoj istorijskoj fotografiji i tehnici kojom je postignuta. Srećan Dan pčela – zaključio je Vinters na Instagramu.

Anđelina Džoli PRODAJE Bredov poklon i mogla bi papreno da ZARADI!

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar